Saps quan es va inaugurar l’espai museu del carrer Pintor Fortuny?

La cinquena entrega de la secció cultural ‘Museu Flaix’, en què el museu municipal i Viu Molins de Rei acosten el patrimoni cultural local, explica la història de l’espai museístic del carrer Pintor Fortuny.

Reproducció de la cuina de Cal Ferret a l’espai del museu del carrer Pintor Fortuny // Cedida

Potser alguns pensaran que el museu municipal sempre ha estat al carrer Pintor Fortuny, però s’equivoquen. La cinquena entrega de la secció ‘Museu Flaix’, que vol acostar el museu municipal a la ciutadania, se centra a explicar la història de l’equipament museístic local.

Fa més de cinquanta anys, pels volts del 1953, l’espai museístic es trobava en un espai totalment diferent. Era en una sala del Club Samaranch, però la col·lecció creixia i l’espai de mica en mica es va anar fent petit.

Per això, des de l’entitat es van veure obligats a buscar un altre local i va ser llavors quan va aparèixer a escena l’espai del carrer Pintor Fortuny. El trasllat cap a aquest nou emplaçament es va fer l’estiu del 1968, tot just quan el museu va passar a ser municipal i amb un especial protagonisme de l’associació Amics del Museu, que ha col·laborat amb l’equipament cultural des dels seus inicis.

Actualment a l’espai del carrer Pintor Fortuny s’hi poden trobar peces d’alt valor cultural com que una reproducció d’una cuina antiga, que procedeix del conegut Cal Ferret. Les rajoles que formen part de la reproducció estan decorades manualment amb motius florals i procedeixen del segle XVIII.

De fet, el mateix pintor Joan Amat, de qui el museu també en conserva una aquarel·la que mostra el costumisme de Molins de Rei, es va encarregar d’immortalitzar la cuina de Cal Ferret en un dibuix que també es troba a les dependències que el museu té al carrer Fortuny.

Dibuix de l’artista Joan Amat // Cedit

Viu Molins de Rei és un mitjà compromès amb la cultura local. Fes-te soci i ajuda’ns a difondre l’actualitat del municipi.

Recomanacions personalitzades