L’AMB assumirà la protecció de la legalitat urbanística de Collserola i el Parc Agrari

Fins ara, el control sobre el Parc Natural de la Serra de Collserola i el Parc Agrari del Baix Llobregat era una competència municipal. Com a la resta d’ajuntaments veïns, el ple ha delegat la funció a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Els camins del riu formen part del Parc Agrari del Baix Llobregat // Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament ha delegat les competències en relació amb el servei de protecció de la legalitat urbanística dels àmbits del Parc Natural de la Serra de Collserola i del Parc Agrari del Baix Llobregat, inclosos en el terme municipal de Molins de Rei, a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Així s’ha aprovat durant la sessió plenària del mes de juny, amb el vot favorable unànime de totes les formacions.

La fòrmula per deixar aquest àmbit en mans de l’AMB és un conveni administratiu de delegació de competències. La protecció de la legalitat urbanística té l’objectiu de protegir el compliment de la normativa i el planejament urbanístic, així com la restauració de la realitat alterada i l’ordre jurídic vulnerat, la imposició de sancions i la determinació i restitució dels danys i perjudicis causats per infraccions urbanístiques dutes a terme dins les parts del municipi incloses dins de l’àmbit del Parc Agrari o el Parc Natural.

Els grups municipals han celebrat l’aprovació d’aquest punt. El portaveu de Molins en Comú, Gerard Corredera, ha indicat que el conveni “és una molt bona notícia” perquè, entre altres coses, “permetrà estalviar recursos”. Des d’ERC, Joaquim Llort ha assegurat que “és una bona proposta que l’AMB assumeixi la gestió dels espais protegits”.

Recomanacions personalitzades