El molinenc Pep Salas forma part del grup d’experts que marcarà les línies d’actuació postcoronavirus

Salas és membre del grup d’experts que el govern català ha escollit amb l’objectiu de teixir l’estratègia a seguir per superar la crisi del coronavirus.

Pep Salas // imatge d’arxiu

Pep Salas, enginyer agrònom molinenc, forma part del grup de 30 experts que el govern de la Generalitat de Catalunya ha format amb l’objectiu d’analitzar la situació actual i elaborar una estratègia per fer front a la crisi postcoronavirus.

La idea, segons ha informat el govern, és que el grup estigui desvinculat dels dirigents per poder treballar amb independència. La trentena d’experts escollits haurà de crear estratègies tant a curt com a llarg termini.

En aquest sentit, s’espera que pel juliol ja hi hagi un primer document d’anàlisi i que, el febrer del 2021, se n’hagin extret conclusions definitives. A banda, es preveu que el grup s’expandeixi, de cara al futur, de forma que arribi a superar els 400 membres.

Salas, vinculat a les energies renovables

Pep Salas és enginyer i doctor per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). A més, és expert en energies renovables i transició energètica. De fet, és fundador de l’empresa km0.energy i divulga qüestions d’aquest àmbit a través d’ Smartgrid.cat.

El molinenc també és fill de l’expresident de la Creu Roja Baix Llobregat Centre, Josep Maria Salas. És per això que Salas és un dels impulsors del Memorial Josep Maria Salas i Peiró, que premia iniciatives solidàries.

Per últim, ha estat col·laborador habitual de Ràdio Molins de Rei i, l’any 2011, va rebre el premi Innovació de l’emissora municipal per la seva extensa trajectòria en qüestions d’investigació i va formar part de la candidatura d’Ernest Maragall (ERC) a l’alcaldia de Barcelona.

Recomanacions personalitzades