Sergi Carós s’uneix a ‘l’Aixeta’, una iniciativa que dóna suport a músics i artistes catalans

El músic molinenc és un dels creadors que forma part d’aquest projecte cultural. ‘L’Aixeta’ és un festival permanent de música per micromecenatge continu.

Sergi Carós, també conegut com Ed Tulipa, el seu alter ego, és un dels artistes que formen part de la iniciativa ‘l’Aixeta’, una plataforma de micromecenatge continu creada per donar suport econòmic a músics catalans. De fet, tot i que el projecte va sorgir l’any passat, aquesta setmana han llançat la campanya ‘Música a l’Aixeta’, activant les pàgines de micromecenatge continu de fins a 18 músics catalans, com Gerard Quintana, Cesk Freixas, Cris Juanico, Mazoni, Mireia Vives i Borja Penalba o el mateix Carós.

El que volen deixar clar les creadores de la iniciativa és el seu funcionament, perquè no és un projecte de crowdfunding a l’ús. Està inspirada en la plataforma americana Patreon, sols que ‘l’Aixeta’ és una associació sense ànim de lucre. El micromecenatge que proposen es basa en “la continuïtat d’aportacions i de creacions” per part del músic o l’artista, i aquelles persones que tinguin interès en la seva obra es poden subscriure a la seva pàgina “al nivell d’implicació que li interessi, i així n’esdevé mecenes i part de la seva comunitat.” “Són petites donacions però de manera contínua, gota a gota, que mensualment li proporcionen un coixí econòmic estable” a l’artista. Així ho exposen les creadores en nota de premsa.

‘L’Aixeta’ permet fer donacions als artistes a canvi de contingut exclusiu

Va ser a pròpia fundadora de ‘l’Aixeta’, l’escriptora nord-americana Liz Castro, la que es va posar en contacte amb Sergi Carós per proposar-li formar part del projecte, i el músic molinenc s’ha mostrat molt content amb la iniciativa “perquè fa que la cultura es valori“, afirma en declaracions a Viu Molins de Rei. “Amb aquesta plataforma els músics tenim visibilitat, reconeixement i suport; i això és molt important ara en aquesta situació excepcional i sempre.” A la seva pàgina de ‘l’Aixeta’ es pot trobar una presentació de l’artista, un vídeo -de moment- en el que interpreta una cançó i la opció de poder subscriure’t per accedir a continguts exclusius a canvi d’una aportació econòmica. Els mecenes, que poden subscriure’s a tantes pàgines com desitgin, a més de finançar els projectes dels artistes als que segueixen, poden participar del procés de creació parlant directament amb els músics.

‘L’Aixeta’ va veure la llum a principis del 2019, i la seva missió és promoure i donar suport a la creació cultural en connexió amb la ciutadania. La plataforma actualment supera ja els 1200 usuaris i, a més, durant aquest estiu oferiran les ‘Converses Aixeta’ per donar veu als músics que participen a ‘Música a l’Aixeta’. Són converses virtuals entre la Mònica Terribas i els artistes a través de directes d’Instagram, unes entrevistes que ajudaran a seguir difonent la cultura.

Recomanacions personalitzades