El capità del masculí d’handbol, Xavi Anducas, penja la samarreta

El lateral de 38 anys ha decidit posar punt i final a la seva etapa com a jugador del Club Esportiu Molins de Rei després de gairebé 15 anys militant a les seves files.

El jugador del Molins de Q CE Molins de Rei, Xavier Anducas, deixa l’equip i es retira de l’handbol als seus 38 anys. Anducas, un dels membres de la mítica nissaga de jugadors d’handbol de Molins de Rei, ha decidit penjar la samarreta després d’una intensa temporada a Lliga Catalana en què l’equip ha aconseguit el seu objectiu principal: mantenir la categoria.

El capità, que jugava com a lateral dret tot i que en les darreres dues temporades tenia una posició més defensiva, exposa en declaracions a Viu Molins de Rei el motiu principal pel qual ha pres aquesta decisió. “Portava un temps en el que, tot i anar a tots els entrenaments, no tenia els minuts que m’hagués agradat tenir”. Anducas afirma que “ja sabia que jugaria poc, perquè ho vaig pactar amb els entrenadors fa dues temporades, però anar als partits i veure que no jugues tant com voldries… No ho acabes de passar bé, i el motiu principal pel qual jugava a handbol era per divertir-me.” La falta de minuts ha estat la causa de la decisió, tot i que també han afectat altres factors com l’edat. “La meva situació física dins l’equip no és la més òptima, i els joves estan pujant amb força.” La crisi del coronavirus ha ajudat a què Xavi Anducas es plantegi la seva carrera esportiva i hagi decidit fer un pas al costat perquè les noves generacions “tinguin el seu moment i gaudeixin a la pista tal i com ho he fet jo.”

Les seves primeres passes com a jugador del CE Molins de Rei van ser com a cadet. Ell ha viscut envoltat d’handbol des de la seva infantesa. Tot i així, va començar jugant a futbol; una temporada a l’Atlètic Incresa i després al Molins CF. També va fer atletisme i natació, i va ser aleshores quan el seu oncle Jordi, en aquell moment molt implicat amb el club, li va proposar provar l’handbol. Anducas va entrar com a cadet al Molins de Rei i va estar-se fins als 18 anys, quan militava al sènior de primer any. En aquell moment, per motius personals, va marxar a viure a una altra localitat, havent de deixar el club. Va estar fora gairebé 10 anys però, quan tenia 27, hi va tornar i fins ara que acaba de fer-ne 38. En total, uns 15 anys en els que, a més de jugador, també ha exercit d’ajudant d’entrenador en algunes categories inferiors i d’àrbitre. Confessa, però, que no ha fet mai de coordinador o d’entrenador perquè el que més li agrada de l’handbol és jugar.

De fet, ara que ja no és jugador, li han demanat que segueixi vinculat al club ja sigui com a entrenador o com a ajudant tècnic. Però l’esportista, tot i que agraeix la confiança dipositada en ell, prefereix mirar-s’ho des de fora. “He promès seguir al Molins, però com a excompany, exjugador, i com a hooligan als partits que juguin a casa.” Explica que també participarà en d’altres activitats fora de la pista, com sopars de germanor o viatges, perquè “cal mantenir la relació i el caliu del grup”. Com a sènior ha jugat 10 anys, gairebé tots ells en el primer equip excepte un curs en el que va estar al sènior C. “Aquell any vaig decidir estudiar una carrera i, al no poder combinar bé els estudis amb els entrenaments, vaig jugar en aquella categoria.” No li va anar pas malament ja que van aconseguir un important ascens.

Però sens dubte un dels moments que recorda amb més emoció de tots els viscuts al Club Esportiu Molins de Rei és l’ascens a Lliga Catalana la temporada passada amb el sènior A. Van pujar gràcies a un empat a la pista del Garbí Palafrugell, una de les més complicades de la categoria. “La nostra afició ens va acompanyar a Palafrugell i, compartir aquell moment amb ells, va ser molt bonic”, relata el capità. Ara que deixa l’equip després de 15 anys, Xavi Anducas vol transmetre als més joves que passaran a formar part del sènior que “han d’entendre que faran un gran salt.” “Els diria que no es desanimin i que tinguin paciència, perquè si juguen al primer equip agafaran les ganes suficients com per seguir aquí molts anys. Perquè jugar al Molins de Rei és una gran experiència.”

Amb la seva marxa, el Molins de Q CE Molins de Rei masculí patirà una baixa important, però l’equip ja s’ha reforçat de cara a la propera temporada. “Els entrenadors estan fent molt bona feina, s’han anat complint tots els reptes plantejats, i qualsevol que es proposin ara serà realista i assolible.” Ja com a aficionat, Xavi Anducas afirma que“tindrem molt bones sensacions tots els que ens agrada l’handbol, perquè l’equip donarà la cara i ho faran molt bé el proper curs.”

Recomanacions personalitzades