L’Handbol Molins comença la pretemporada

Els equips sènior masculí i femení han reprès els entrenaments aquesta setmana amb alguns canvis entre les seves files. Xavi Aros serà el nou entrenador del primer equip femení.

Ha tornat l’activitat esportiva al Poliesportiu Municipal de Molins de Rei. Aquesta setmana tant el sènior masculí “A” com el sènior femení del Molins de Q CE Molins de Rei han reprès els entrenaments amb distància i mesures de seguretat. El primer equip masculí ha hagut de dividir-se en dos i fer exercicis molt més individualitzats i sense contacte físic; així ho explica un dels seus entrenadors, Bernat Anducas, en declaracions a Viu Molins de Rei.

Assegura que aquestes primeres sessions d’entrenament han servit més “per veure’ns les cares de nou que per començar a treballar“, ja que “tret dels més voluntariosos, els tres mesos sense activitat han passat factura.” Per aquest motiu han decidit programar una pretemporada més llarga del que és habitual al Club Esportiu Molins de Rei. Pensant ja en el curs vinent, Anducas explica que la plantilla “ja està pràcticament tancada”, amb quatre noves incorporacions a part dels quatre juvenils que entraran en dinàmica de primer equip per agafar minuts Lliga Catalana. L’objectiu que es plantegen és rejovenir l’equip per mantenir el projecte de futur.

Tot i que han patit algunes baixes notables, aquestes s’han cobert “amb fitxatges de qualitat“, i l’equip tècnic vol deixar constància de “la nostra gratitud a tots els jugadors que han confiat en el projecte, i desitjar molta sort als que han marxat.” Alguns dels que s’han quedat al Molins de Q CE Molins de Rei ho han fet rebutjant ofertes de categories superiors. La 2020-2021 l’equip seguirà competint a Lliga Catalana.

El sènior femení canvia d’entrenador

Xavi Aros serà el nou tècnic de Molins de Q CE Molins de Rei femení. Kevin Pernía deixa l’equip després d’una temporada en què “els resultats no van acompanyar en moltes ocasions“, afirma l’entrenador a aquest mitjà. Tot i així, considera que “es van fer moltes coses bé, i a nivell global ha estat una bona temporada“. L’ex-tècnic del femení lamenta no haver pogut acabar la competició de manera normal, perquè “ens podríem haver salvat per mèrits propis i no pel que ha passat.”

Al acabar el curs, el club es va plantejar engegar un projecte de futur i que al seu capdavant hi fos Xavi Aros, qui ja va estar a les files del Molins durant molts anys. El seu objectiu és que l’equip faci un pas endavant: “És un grup molt jove i hi ha força jugadores en totes les línies de joc“, explica Aros a Viu Molins de Rei. “La idea és generar una base de jugadores amb qualitats tècniques i tàctiques en l’handbol per, més endavant, aspirar a aconseguir millors resultats.” Es tracta d’un projecte a llarg termini que intentarà augmentar la qualitat de l’equip a base de treball i esforç.

En aquests primers entrenaments, el tècnic vol observar a les seves jugadores per veure el nivell del que es parteix i “saber fins on podem arribar.” També hi ha noves incorporacions, pel que han anat bé perquè tothom es conegui i comencin a treballar conjuntament. Xavi Aros, a més d’entrenador, és fisioterapeuta i preparador físic. De fet, treballa amb la Selecció Catalana d’handbol i, abans de retornar al Molins, va estar a Plata Femenina amb el Sant Joan Despí. L’any passat, a més, va ser campió de Catalunya i cinquè d’Espanya amb l’equip infantil que entrenava, també al Sant Joan. Des del 2009, de fet, entrena principalment a equips femenins, i a partir del curs vinent ho farà a Primera Catalana amb el CE Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades