La piscina municipal reprèn l’activitat de forma progressiva

Durant la fase tres de la desescalada aquells que vulguin accedir al recinte hauran de demanar cita prèvia, tant per gaudir de la piscina com per utilitzar la sala de fitness. Hi haurà franges horàries i l’estada serà limitada, igual que l’aforament. Aquestes pautes podran anar canviant en funció de les necessitats postcovid i de la resposta ciutadana.

La piscina municipal // Irene Juárez

Superada la primera setmana de reobertura de la piscina municipal, els responsables del servei es preparen per encarar la tornada a una certa normalitat després de la pandèmia. Ho faran d’una forma progressiva. Així ho ha explicat Elisabet Alcalde, gerent del Club Natació Molins de Rei. Tot i que ja tenen previstes les pautes bàsiques de funcionament, Alcalde indica que intentaran ser el màxim de “flexibles” possible i que s’adaptaran a les necessitats que vagin sorgint, tenint en compte la resposta de la ciutadania.

De moment, durant aquesta setmana, han pogut accedir al recinte amb cita prèvia aquelles persones que la utilitzen per nedar i algunes poques activitats més. A partir del proper dilluns s’obrirà la part del fitness, tot i que encara no es podran utilitzar les dutxes. Ja en fase 3, la setmana del 22 de juny si no hi ha canvis, l’equipament obrirà les portes amb l’horari d’estiu, es podrà romandre a la gespa i accedir a les dutxes. Tanmateix, hi haurà franges horàries, la cita s’haurà de continuar programant online, o trucant per telèfon, i l’aforament serà d’un terç. Per tant, es permetrà l’entrada de 150 persones.

Franges horàries per nedar i per gaudir de l’aigua

L’anomenada ‘nova normalitat’ vindrà de la mà de les franges horàries. El club ha previst, un cop iniciada la fase 3, que les primeres hores del matí siguin només per gent que vagi a nedar. A partir de les 10 ja s’obrirà al públic que utilitzi la piscina amb finalitats lúdiques. A les 13.30 hores es tancaran les portes, es desinfectarà la piscina, i es reobrirà a les 14 hores. Es reservarà una altra franja horària, a partir de les 20 hores, per aquells qui vulguin tornar a nedar. Entre hora i hora sempre hi haurà un quart d’hora que s’utilitzarà per tasques de desinfecció.

La separació als vestuaris, amb cartells // Irene Juárez

Aquest és el pla inicial, “però podrà anar variant”, indica Alcalde. “Ens anirem adaptant”. L’ideal serà reservar online i només es podrà romandre a la piscina durant unes tres hores. Tot i així, si queden places lliures la persona que estigui a la piscina podrà decidir quedar-s’hi més temps. A més, si algú s’hi presenta directament i l’aforament no està complert, també s’hi podrà quedar. Tant les persones que reservin online com les que aconsegueixin plaça presencialment hauran de donar el seu nom.

Més pressupost municipal

La despesa extraordinària de 600.000 euros que l’Ajuntament va aprovar l’abril, destinada a pal·liar els efectes de la crisi del coronavirus, va destacar per la partida que s’emportava l’equipament, creant polèmica entre part de la ciutadania. Uns aproximats 140.000 euros anaven destinats a fer front a les despeses ordinàries del Club Natació Molins de Rei, al seu manteniment i, tal com ha explicat el primer tinent d’alcalde Ramon Sánchez aquest divendres en una visita a les instal·lacions, “a pagar el 30 per cent del sou” dels 43 treballadors que van quedar en ERTO. D’aquesta manera, els empleats van cobrar el 100% del sou.

Xavi Paz i Ramon Sánchez parlant amb els responsables del club // Irene Juárez

“Era això o tancar la piscina”. Aquest era el nivell de gravetat, segons Sánchez. A més, l’edil de Junts per Molins ha declarat, en converses amb Viu Molins de Rei, que el govern municipal “farà alguna modificació més per equilibrar els números”. És a dir, que el Club Natació Molins de Rei rebrà més pressupost. “Ho tenim claríssim”, ha reconegut.

El govern municipal tem l’agost

Sánchez, que és regidor d’Esports des de l’entrada de Junts al govern municipal, no ha amagat el seu neguit en relació al darrer mes d’estiu. “En un agost que serà anormal perquè molta gent es quedarà a Molins de Rei, i sabent la situació de les platges, la millor opció serà venir a la piscina”, ha argumentat.

Així, tot i que preveu que l’aforament fixat actualment vagi creixent a mesura que transcorre l’estiu, Sánchez tem que la demanda de persones que hi volen accedir superi la permesa en un context on continuarà sent essencial la seguretat.

Recomanacions personalitzades