L’Església de Sant Miquel Arcàngel reobre les seves portes

La parròquia és la única a Molins de Rei que, amb restriccions per seguretat, torna a acollir misses amb públic.

Després de dos mesos celebrant les misses a porta tancada, les darreres modificacions a la normativa de les fases permeten des d’aquesta setmana realitzar els oficis amb públic.

Tot i així, segons explica a Viu Molins de Rei el mossèn Vicenç Guinot, rector de les esglésies molinenques, “donat que el risc de contagi continua, hi haurà unes restriccions importants.” La primera és la de prendre mesures de prevenció dins de la parròquia. Serà obligatori l’ús de mascareta, mantenir la distància de seguretat entre els assistents i fer servir gel hidroalcohòlic.

D’altra banda, només es permet la ocupació d’una tercera part de l’església per disposició legal. I finalment recomanen que les persones de risc siguin prudents a l’hora de participar en les celebracions. Un equip de voluntaris, però, “vetllarà pel bon funcionament dels actes litúrgics“, sentencia Guinot.

Per aquests motius, de moment només hi haurà misses a la Parròquia de Sant Miquel Arcàngel. La capella de Sant Isidre, així com la Parròquia de Sant Bartomeu de la Quadra, romandran tancades.

La primera missa de diumenge, sense cap incident

Aquest diumenge tenia lloc la primera missa dominical amb les noves condicions. S’ha arribat a l’aforament fixat legalment i s’ha respectat la distància de seguretat. Les famílies, però, sí que seien juntes. Tant abans com després s’ha desinfectat la parròquia, s’han facilitat mascaretes a la gent que no en portava i s’ha subministrat una dosi de gel hidroalcohòlic, com a mínim, segons expliquen fonts de l’església a aquest mitjà.

Recomanacions personalitzades