El programa XEL de reforç escolar s’adapta a l’entorn virtual

Abans de la pandèmia, el programa Xarxa Educativa Local (XEL) es feia al Centre Comunitari Pont de la Cadena amb alumnes amb dificultats d’aprenentatge. Ara es farà a través de vídeo trucada un cop a la setmana amb alumnes que proposin els centres.

El Centre Comunitari Pont de la Cadena presta el servei de Centre Obert durant tot el mes d'agost // Jordi Julià
El Centre Comunitari Pont de la Cadena acollia el programa XEL de forma presencial // Arxiu Viu Molins de Rei – Jordi Julià

Amb la pandèmia de la covid-19 la docència s’ha hagut d’adaptar a l’entorn virtual i com a conseqüència també ho han hagut de fer serveis de reforç escolar com el Programa Xarxa Educativa Local (XEL), que abans del confinament utilitzaven 62 alumnes amb dificultats d’aprenentatge del municipi.

Fins a l’arribada del coronavirus aquest servei de reforç, que compta amb educadors de la Fundació Pere Tarrés, es feia presencialment al Centre Comunitari Pont de la Cadena, on els alumnes hi anaven cada tarda de dilluns a dijous. Ara, però, el programa s’ha hagut d’adaptar a l’entorn virtual.

Alumnes proposats pels centres educatius

Les noves sessions del anomenat programa “XEL Virtual” es faran a través de vídeo trucades setmanals amb alumnes que tinguin dificultats d’aprenenatge i a qui el centre educatiu cregui que els cal tenir un reforç escolar fins a final de curs.

L’Ajuntament rebrà els informes educatius dels alumnes que proposin els centres i juntament amb els educadors de la Pere Tarrés valorarà els alumnes proposats, a més de tenir en compte la seva situació econòmica.

El servei té un cost mensual de 15 euros i en cas que la família no pugui assumir-ne la quota, des del departament de Serveis Socials de l’Ajuntament s’estudiarà la possibilitat de bonificar-ne part del cost.

Recomanacions personalitzades