El CAP edita uns vídeos informatius amb consells de salut

Es tracta de píndoles informatives, d’uns dos minuts de durada, en què professionals del CAP s’adrecen a la població per orientar-la en qüestions de salut i recordar-los les mesures de precaució que cal continuar respectant.

Captura de pantalla d’un vídeo del CAP

El Centre d’Atenció Primària (CAP) La Granja, responsable de Molins de Rei i El Papiol, ha elaborat unes píndoles informatives curtes, uns vídeos d’uns dos minuts de duració, en què els professionals del centre s’adrecen als veïns per informar-los sobres qüestions pràctiques, relacionades amb el funcionament actual del CAP, i també per donar-los consells de salut, física i mental, que poden seguir en el context de la pandèmia del coronavirus.

Segons ha informat l’adjunta a la direcció de l’Equip d’Atenció Primària (EAP), Ana Garijo, la intenció dels vídeos és transmetre un missatge de proximitat a la població, en un moment en què la dinàmica del centre ha canviat: ara mateix s’atenen presencialment les urgències, i l’atenció és majoritàriament telefònica. “Volem que la gent sàpiga que continuem aquí”, ha explicat Garijo.

Per intentar que el missatge sigui el més proper possible, els protagonistes de les píndoles són els professionals del centre. Hi apareix la psicòloga, pediatres i un administratiu. El contingut és variat: des de consells per afrontar els sentiments d’estrès produïts per la situació de confinament, a guies per gestionar el dol en cas de pèrdua.

D’altra banda, també s’expliquen qüestions pràctiques com els passos a seguir quan una persona, infant o adult, emmalalteix i necessita atenció mèdica, o quines mesures de precaució s’han de respectar amb el pas a la fase 1 de desconfinament.

Garijo no descarta continuant realitzant aquestes píndoles, actualitzant la informació a mesura que vagi evolucionant la pandèmia. Entenen que és una bona forma d’arribar a la població, però demanen un retorn. Si hi ha demanda, si els molinencs els fan arribar els seus dubtes o neguits, realitzaran més vídeos.

Recomanacions personalitzades