Comença la campanya de control de plagues

Es posen en marxa les accions pertinents per intentar mantenir un domini sobre la quantitat de coloms, mosquits i plagues, sobretot de paneroles, a Molins de Rei.

Vista lateral d'un adult femella de mosquit tigre, Aedes albopictus // J. Gathany
Vista lateral d’un adult femella de mosquit tigre, Aedes albopictus // J. Gathany

Amb l’arribada de la primavera l’Ajuntament ha posat en marxa la campanya de control de plagues, que té l’objectiu de minimitzar els efectes adversos de coloms, mosquits i paneroles.

En primer lloc, segons ha informat l’administració local en un comunicat, el Servei de Control de Mosquits, gestionat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, ja està disponible per l’atenció de queixes preferentment de forma telemàtica. Els professionals estan duent a terme inspeccions presencials en espais públics no habitats i actuacions preventives en zones rurals, així com el tractament dels embornals a les zones urbanes.

En el cas dels coloms, el consistori indica que s’està utilitzant un pinso tractat que evita la reproducció, facilitant-ne així el control i “evitant el sacrifici”. En aquest sentit, les dades de l’Ajuntament indiquen una disminució de la quantitat de coloms en un 41’8% respecte al desembre de 2019.

Els experts han realitzat, d’altra banda, una inspecció i tractament dels carrers que pateixen una proliferació major de plagues de paneroles. En aquest sentit, s’ha reprès el servei de control al sistema de clavegueram. Les intervencions es continuaran fent durant tota la primavera i l’estiu.

Recomanacions personalitzades