L’Ajuntament ajorna el pagament de l’IBI fins a l’agost

El consistori molinenc ha formalitzat el nou calendari fiscal que, segons ha informat, encara podria tornar a ser modificat depenent de com evolucioni la pandèmia del coronavirus.

Nou calendari fiscal // Ajuntament de Molins de Rei

L’Ajuntament de Molins de Rei ha fet públic el nou calendari fiscal, modificat a causa de la crisi del coronavirus. La principal novetat afecta el cobrament de l’IBI, que queda ajornat fins al mes d’agost.

Tot i que aquesta darrera modificació ja especifica les dates finals de cobrament dels rebuts i taxes municipals, l’administració ha declarat, mitjançant un comunicat, que el calendari encara “podrà ser modificat segons com evolucioni la pandèmia”.

D’altra banda, l’administració municipal amplia la línia d’ajuts pel pagament de l’IBI urbà residencial. Aquesta prestació està destinada a aquelles “persones físiques i unitats de convivència amb ingressos baixos”. A més, per realitzar el càlcul, l’Ajuntament ha assegurat que prevaldran els ingressos actuals “per tenir en compte la situació econòmica generada per la Covid-19”.

D’altra banda, i només amb sol·licitud prèvia, les dues primeres fraccions de l’IBI urbà d’usos no residencials podran ser ajornades fins al 30 de juny del 2021. Els rebuts de l’IBI urbà d’ús residencial que incloguin una seu d’activitat econòmica també podran optar tant a l’ajut econòmic com a l’ajornament.

Per últim, l’impost de vehicles de tracció mecànica passa a cobrar-se el juny, la d’entrada de vehicle i els guals, al juliol; i la taxa de residus domèstics al setembre. Pel que fa als comerços, el primer pagament de la taxa de residus comercials serà l’octubre i el segon al desembre. La taxa de conservació de sepultures passa a cobrar-se al desembre.

Recomanacions personalitzades