El CAP s’adaptarà per atendre de forma diferenciada els pacients amb símptomes respiratoris

Tot i que encara és un projecte que s’ha d’acabar de perfilar, el Centre d’Atenció Primària (CAP) de Molins de Rei es dividirà en dos circuits que garantiran la separació entre adults i nens que presentin simptomatologies respiratòries dels que no.

Les instal·lacions del CAP durant el confinament // Jose Polo

El Centre d’Atenció Primària (CAP) de Molins de Rei mira al futur amb incertesa: “Aquesta és una situació totalment nova, no sabem què passarà”, indica l’adjunta de direcció de l’Equip d’Atenció Primària Molins de Rei, Ana Garijo. És per això que, des del centre, han decidit que la millor forma de fer front a l’evolució de la pandèmia és adaptar l’equipament perquè es pugui garantir la separació d’aquells pacients que presentin símptomes respiratoris dels que no. Aquesta és, d’altra banda, una dinàmica que ja porten seguint des de l’inici de la pandèmia.

Es tracta d’un projecte de reorganització del CAP pensat per quan el municipi pugui passar a la fase 1 del desconfinament. Tanmateix, encara s’està discutint la manera en què aquesta idea esdevindrà una realitat. El que sí que és segur és que s’habilitaran espais dividits en dos circuits, que permetran que tant l’atenció a adults com la pediàtrica sigui diferenciada. “Hem de ser prudents”, indica Garijo. “Els símptomes respiratoris s’han d’aïllar, els pacients no poden estar junts”, ha afegit.

Restriccions per garantir el distanciament

La dinàmica d’atenció al CAP canviarà radicalment, per tal de garantir el distanciament entre les persones. Així, segons Garijo, es procedirà a la gestió i limitació de les agendes, s’atendrà de forma presencial a menys pacients i es prioritzaran aquells que mostrin patologies cròniques. Totes les atencions que es puguin es faran de forma telefònica.

L’atenció telefònica esdevé la nova dinàmica

L’atenció telefònica ha estat clau durant el període de confinament, i la continuaran aplicant tant en les fases de desconfinament que han d’arribar com de cara al futur. “No podem tornar a fer el que fèiem abans”, ha indicat Garijo, que assegura que “la població ha mostrat molta acceptació” en aquest sentit.

Així, des del CAP asseguren que continuen atenent presencialment aquelles visites que no és poden demorar; les urgències. També estan duent a terme el seguiment dels pacients amb coronavirus que poden ser atesos, majoritàriament, de forma telefònica. La idea, segons ha explicat Garijo, és que “ningú vingui al centre si no és totalment necessari”.

Recomanacions personalitzades