La caiguda d’abres de grans dimensions causa diverses destrosses als barris de muntanya

Diferents línies d’enllumenat públic i de telefonia han quedat afectades. L’ADF està procedint a la retirada dels troncs que han tallat la circulació d’algunes de les vies principals.

ADF retirant un arbre caigut // ADF

La pluja i el vent de les últimes hores, sobretot la nit de dimarts a dimecres, ha provocat la caiguda d’un conjunt d’arbres dels barris de muntanya de Molins de Rei, que s’ha endut per davant diverses línies d’enllumenat públic així com de telefonia i ha impedit la circulació per algunes de les vies.

L’ADF 249 Puigmadrona-Olorda, Protecció Civil i Guàrdia Urbana s’han desplaçat al lloc dels fets i han realitzat tasques per, entre altres, garantir el pas per les principals vies.

Les afectacions més importants s’han patit al carrer Sant Antoni de Pàdua, que té totes les línies de subministrament de llum trencades, tot i que encara estan en funcionament. Les que han quedat fora de servei han estat les del carrer del Pont. També hi ha hagut afectacions diverses al carrer Sant Maurici, al carrer Magnòlia, al de Sant Bartomeu i a la carretera BV-1468, que va a la parròquia Santa Creu d’Olorda.

Les pluges també han provocat que la riera de Vallvidrera hagi estat a punt de desbordar els ponts. A més, s’han produït esllavissades a la carretera, el que ha causat que, per exemple, a l’avinguda Castellví només hi hagi un carril obert. El pont de la Rierada s’ha enfangat perquè els torrents s’han desbordat, i el Molins Bus ha tingut dificultats per passar-hi. Per últim, molts arbres han entrat a les cases de particulars.

Com és costum, els residus es quedaran apartats a la vora de la carretera a l’espera de ser recollits. Durant els darrers dies, segons ha informat el responsable d’ADF 249 Puigmadrona-Olorda, Pere Royo, s’ha estat procedint a la retirada d’alguns que ja estaven allà, com per exemple els que es van originar amb la caiguda de l’arbre sobre el cotxe d’una treballadora de Can Santoi, o fins i tot, algunes restes que encara quedaven del temporal Glòria. El que sí que faran urgentment és treure els residus que estiguin “als punts més compromesos per a la seguretat” i, sobretot, aquells necessaris per poder habilitar les vies que han quedat tallades.

El quid de la qüestió, segons Pere Royo, rau en el fet que hi ha molts arbres de grans dimensions, que han emmalaltit, i que cal retirar perquè poden suposar un perill. Segons assegura, ADF ja havia alertat de les condicions d’alguns dels troncs, perquè les pluges estoven el sòl i el vent motiva la seva caiguda. Això passa a la serra de Collserola, tanmateix, molts d’aquests arbres estan en terrenys particulars i els propietaris no se’n fan càrrec.

Recomanacions personalitzades