El confinament de Molins de Rei en imatges

Un vídeo del fotògraf molinenc Jordi Costa i col·laborador del Viu Molins de Rei mostra diferents fotografies sobre el confinament del municipi, amb carrers buits i en silenci.

Una de les instantànies mostra el passeig del Terraplè buit // Jordi Costa

La plaça de la biblioteca El Molí acostuma a bullir de gent en aquestes dates properes a Sant Jordi i en què el bon temps comença a despuntar. Però, ara, està buida. Tampoc hi ha ningú passejant pel Terraplè ni cap cotxe a la Carretera.

La tranquil·litat s’ha apoderat de totes les zones de Molins de Rei, des de Can Graner fins al Centre Vila, El Canal i la resta de barris del municipi. Totes elles mostren la mateixa cara i banda sonora aquests dies: buidor i silenci.

El fotògrafa molinenc Jordi Costa (@jordicosta1425), col·laborador habitual del Viu Molins de Rei, ha capturat l’aspecte actual del municipi a través de l’òptica de la seva càmera. Les fotografies les ha agrupades en un audiovisual titulat “Silenci”, que pretén ser un retrat minuciós de les conseqüències que el confinament té a la via pública molinenca.

“Sorprèn molt veure carrers buits que abans eren plens de vida”, explica Costa a Viu Molins de Rei, que com a tasca de documentació s’ha encarregat de fer les fotografies aquests dies. “Amb la meva furgoneta he visitat tots els espais de la vila i hi he capturat el que hi veia”, comenta.

L’itinerari visual comprèn més de 200 fotografies i recorre el municipi de punta a punta, aturant-se en espais emblemàtics com la plaça del Mercat i la plaça de l’Ajuntament. També hi surten els barris de muntanya, la Carretera i els polígons El Pla i el Molí. Tot plegat amb la voluntat informativa de visibilitzar una situació de confinament sense precedents.

Recomanacions personalitzades