Joan Gosa i sis fotògrafs més creen ‘Wild Confinement’, un Instagram on mostren la natura des del confinament

Els set professionals especialitzats a fotografiar la natura veuen passar la primavera, l’estació més prolífera de l’any, des del confinament domiciliari. És per això que han decidit posar-se a prova immortalitzant el que poden des de les seves llars. Les mostren públicament al compte d’Instagram ‘Wild Confinement’.

Foto de l’Instagram ‘Wild Confinement’ // Joan Gosa

‘Wild confinement’, confinament salvatge, és un compte d’Instagram creat per set fotògrafs especialitzats en immortalitzar la natura, en el context del confinament decretat pel coronavirus. Entre ells es troba el molinenc Joan Gosa. Els artistes, que no poden realitzar la seva feina amb normalitat, comparteixen fotos que aconsegueixen fer des de les finestres, patis o jardins dels seus domicilis.

La primavera és la millor estació de l’any pels fotògrafs de natura. En aquest sentit, tal com han afirmat els fotògrafs mitjançant un comunicat, aquest any “les pèrdues econòmiques seran considerables”. És per això que han decidit ensenyar al món el que representa “ser un fotògraf de natura en temps de coronavirus”.

Ver esta publicación en Instagram

Foto de @joangosaphoto | Proyecté una imagen muy parecida a esta en mi cabeza y como parece que el confinamiento se ha alargado un poco seguiré probando con imágenes similares. De la secuencia de fotografías que hice y después de presenciar una pelea entre dos palomas, me quedo con esta donde la paloma destaca perfectamente dentro del marco blanco del paso de peatones.⁣ ⁣ – – – – – – – – – -⁣ ⁣ Photo by @joangosaphoto | I projected an image very similar to this one into my head and as it seems that the confinement has lengthened a bit I will continue to try similar images. From the sequence of pictures I took and after witnessing a fight between two pigeons, I keep this one where the pigeon stands out perfectly within the white frame of the pedestrian crossing.⁣

Una publicación compartida de Wild Confinement (@wildconfinement) el

Al seu compte d’Instagram pengen com a mínim un cop al dia fotografies que han aconseguit realitzar des dels seus domicilis amb l’objectiu de mantenir-se actius i mostrar “imatges positives de l’entorn més proper”. Les de Joan Gosa estan fetes des de Molins de Rei. En aquest sentit, els fotògrafs asseguren que el repte els obliga a “esprémer les nostres capacitats fotogràfiques i la creativitat”.

Making of d’una de les fotografies // Cedida

Els set volen mostrar que, fins i tot “en el més inert de les nostres ciutats, per l’obertura d’una finestra es pot veure una espurna de vida: pardals, coloms, gavines o falciots, un arbre, uns núvols bonics o un dia de pluja ens recorden que el món natural segueix viu allà fora”.

A banda de Joan Gosa, formen part de ‘Wild Confinement’ Òscar Domínguez i Oriol Alemany, de Barcelona; Edgar Madrenys, de Corbera de Llobregat; Ugo Mellone, de Granada; Jon A. Juarez, de Berlín i Marcos G. Meider, de Benalmádena.

Recomanacions personalitzades