L’Ajuntament informa que no hi ha cap cas de coronavirus i demana no saturar el CAP

L’administració municipal convida a seguir les recomanacions dictades per Generalitat i govern espanyol. També aconsella no saturar els serveis mèdics i informar-se a través de canals oficials. A hores d’ara no hi ha cap cas de Covid-19 a Molins de Rei.

European Comission

Crida a la calma. És el principal missatge de l’Ajuntament de Molins de Rei sobre el coronavirus, que pot causar la malaltia de la Covid-19, semblant a la grip. L’executiu convida la ciutadania a no generar alarmismes i a seguir les recomanacions dictades tant pel departament de Salut de la Generalitat com pel ministeri de Sanitat del govern espanyol.

En un comunicat, l’Ajuntament explica que a hores d’ara no hi ha cap cas de Covid-19 a Molins de Rei i fa una crida a no saturar el CAP ni la resta de serveis mèdics pel virus. També recomana informar-se per canals oficials i no difondre dades sense contrastar.

De fet, aquest dijous el consistori es reunirà per estudiar com adaptar les recomanacions de Generalitat i govern espanyol al municipi. De moment, les entitats esportives del municipi ja han anul·lat la seva activitat durant 15 dies seguint la recomanació de la Generalitat.

Les mesures de prevenció es prenen perquè no augmentin les persones que agafin el virus, que tot i ser lleu és de fàcil propagació i podria col·lapsar els serveis sanitaris si es propaga sense control. Per això, des dels organismes pertinents insisteixen a fer cas de les recomanacions dictades.

Des del departament de Salut també es demana fer un ús responsable del telèfon 061 Salut Respon, que arran de l’epidèmia està rebent una allau de trucades. Per exemple, només aquest dilluns el número va rebre prop de 18.000 trucades.

Recomanacions higièniques de prevenció

Des de Salut també recomanen seguir mesures preventives d’higiene per no tenir la Covid-19. Per exemple, cal rentar-se les mans sovint amb aigua i sabó o bé amb solucions alcohòliques, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn.

També és necessari evitar el contacte estret amb persones que mostrin símptomes com tos o esternuts, així com tapar-se la boca i el nas amb mocadors d’un sol ús o amb la cara interna del colze en el moment de tossir o esternudar. Una altra de les recomanacions és no compartir menjar o estris sense netejar-los correctament. Si es tenen més dubtes, es pot consultar aquest web amb més recomanacions.

Més informació sobre el coronavirus a Molins de Rei

Recomanacions personalitzades