Un llibre que relata l’1-O mostra la pressió de Casals a Puigdemont perquè proclamés la independència

Tota la veritat, escrit per sis periodistes catalans, recull els fets més importants del procés i relata com l’exalcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, va exercir pressió sobre l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, per aconseguir que proclamés la independència.

Marc Martínez Amat, Ferran Casas i el moderador Oriol Romeu // Irene Juárez

La Federació Obrera ha acollit la presentació del llibre Tota la veritat, un relat escrit per sis periodistes que intenta explicar els fets ocorreguts durant els dies més importants del ‘procés’.

Les seves pàgines posen de manifest la pressió que l’exalcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals, va exercir sobre l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, perquè no es fes enrere en la proclamació de la independència de Catalunya.

Tota la veritat no tan sols relata la història de com s’aconsegueix esquivar la Guàrdia Civil i conservar les urnes a Molins de Rei pocs dies abans de la celebració del referèndum, sinó que els autors també han parlat sobre els entramats polítics de Joan Ramon Casals amb la Generalitat.

Joan Ramon Casals durant la presentació del llibre // Irene Juárez

“Casals es jugava la seva credibilitat com alcalde”, ha assegurat un dels autors, el periodista Ferran Casas, durant la presentació feta aquest dijous. L’exalcalde, que ha assistit a l’acte organitzat per Òmnium Cultural, havia defensat fermament que el Govern de la Generalitat proclamaria la independència i va ser uns dels actors que més va pressionar a Puigdemont quan a l’expresident contemplaba altres possibilitats. Finalment, va optar per declarar-la i, segons després, suspendre-la.

Els autors del llibre són sis periodistes especialitzats en política molt coneguts en l’escenari català: Gerard Pruna, Neus Tomàs, Odei A.-Etxearte, Roger Mateos, Ferran Casas i Marc Martínez Amat.

Recomanacions personalitzades