La nova web municipal aspira a millorar les relacions entre els ciutadans i l’Ajuntament

El consistori ha estrenat la seva nova pàgina web municipal, que té l’objectiu de convertir-se en una eina que faciliti la relació entre els ciutadans, les entitats i l’administració.

Nova web municipal de l’Ajuntament de Molins de Rei

La nova pàgina web de l’Ajuntament de Molins de Rei ja és accessible, tot i que encara s’estan millorant alguns apartats. Un dels principals avantatges d’aquesta renovada eina municipal, segons ha assegurat l’alcalde, Xavi Paz, aquest dimecres en roda de premsa, és que permet una relació “bidireccional” entre els ciutadans i l’Ajuntament, on les entitats també podran tenir-hi un paper.

Una novetat important és que, a partir d’ara, hi haurà un seguit de tràmits administratius que es podran fer via online. Per exemple, demanar hora a l’oficina d’atenció ciutadana. També es podran obtenir els volants d’empadronament sense necessitat d’anar presencialment a l’Ajuntament. Una altra opció que permet és la verificació de documents administratius. Només caldrà introduir la referència de la notificació, i automàticament es verificarà. Una de les diferències amb l’anterior web és que aquests tipus de tràmits són més fàcils de trobar.

A la part superior de la pàgina web es troben els temes que l’Ajuntament considera que són els principals d’actualitat del municipi i, en un segon nivell, les preguntes que des de l’administració han cregut més freqüents.

En aquest sentit, s’incorporen espais on es poden consultar les principals bonificacions, exempcions o els ajuts atorgats des de l’administració. “Volem fer una funció més pedagògica”, ha explicat l’alcalde, que ha agraït a tot l’equip tècnic la feina feta, i a la regidora de Comunicació de l’anterior govern municipal, Sílvia Guillen, que va engegar el projecte.

Xavi Paz en roda de premsa // Irene Juárez

D’altra banda, Paz ha destacat l’adaptabilitat de la web diferents dispositius electrònics: mòbils, tauletes i ordinadors. També s’ha incorporat un cercador més intel·ligent, i és accessible a diverses funcionalitats. Es pot incrementar el text, el contrast o el color, per adaptar-ho a les alteracions visuals, i permet la navegació mitjançant el teclat virtual o amb punters. Per últim, també té disponible la traducció al castellà i, pròximament, a l’anglès.

Una agenda més participativa

Paz ha reconegut que un dels temes que més el preocupen és la gestió de l’agenda. Amb aquesta nova web, la intenció és que, a més de l’Ajuntament, siguin les mateixes entitats les que incorporin els esdeveniments a l’agenda municipal, que també es podran compartir mitjançant xarxes socials. A més, l’agenda dóna l’opció a l’usuari d’incorporar la cita a la seva pròpia agenda online, de forma que, si es produeix algun canvi en la localització o hora de l’esdeveniment, se l’avisi amb anticipació.

Recomanacions personalitzades