El restaurant La Peni guanya el 16è concurs de coradella

El jurat ha conclòs que el vi que millor marida amb el plat vencedor és el Maset Syrah reserva de 2015. El bar Diana y el restaurant Ritual també han estat guardonats.

Els premiats del concurs de Coradella // Irene Juárez

Una setmana abans del cap de setmana gran de la Fira de la Candelera ha tingut lloc el tradicional concurs de coradella, el plat molinenc per excel·lència. En l’edició d’enguany el jurat ha hagut de decidir entre un total de vuit coradelles, elaborades per diferents cuiners de la zona. Finalment, la guanyadora de la 16a edició del concurs ha estat l’elaborada pel restaurant La Peni.

Qualsevol coradella que s’apreciï, d’altra banda, ha d’anar acompanyada d’un bon vi. És per això que dos membres de l’Associació Molinenca de Tast han estat els encarregats de jutjar el millor d’entre els cinc vins que s’han presentat al concurs, quatre de negres i un rosat. El jurat ha destacat “l’acidesa i la dolçor” del vi Maset Syrah, reserva del 2015 i de DO Catalunya, que s’ha endut el premi al vi que millor marida amb el plat de coradella.

Concurs de vi
El jurat del concurs de vi // Irene Juárez

Per últim, l’accèssit del premi a la millor coradella ha estat pel bar Diana, i el premi a la coradella innovació pel nouvingut restaurant Ritual.

Aposta per la cuina en directe

Mentre el jurat deliberava, el xef del restaurant La Peni, Roger Sánchez, ha amenitzat la jornada amb un taller de cuina en directe, al que han assistit bloggers, periodistes de revistes de cuina i crítics gastronòmics, així com el regidor de Fira, Pep Puiggarí, i l’alcalde Xavi Paz.

El plat elaborat ha estat un arròs amb coradella i calçots. Els assistents han quedat prou satisfets amb el resultat, que han degustat posant l’atenció en cada detall. “Això demostra que hi ha altres formes de menjar coradella”, ha conclòs el cuiner.

Aquesta actuació no només va en sintonia amb una de les línies més importants de la fira, la gastronomia, sinó que també ho fa amb una de les principals apostes d’enguany: la cuina en directe. En aquest sentit, Puiggarí ha destacat que, durant el cap de setmana del 31, 1 i 2 de febrer, hi haurà un total d’onze demostracions de cuina “en una ubicació reconduïda per donar-li més visibilitat i importància”.

Puiggarí: “Una gastronomia global amb producte local”

El regidor de Fira, Pep Puiggarí, ha valorat l’embotit de coradella com “un símbol de com adaptar les tradicions de la Fira als nous temps”. Per tant, tal com ha afirmat, les estratègies culinàries de la Candelera han de passar per fer “una gastronomia global amb producte local”.

El jurat del concurs de coradella // Irene Juárez

Així ho ha confirmat l’alcalde, Xavi Paz, que entén que la gastronomia de la Candelera, i la fira en general, s’ha de continuar potenciant perquè és “el gran valor afegit de Molins de Rei”.

Puiggarí ha destacat la propera celebració de tastos de cervesa, de formatges, la quarantena fira de vins i cavis i els tasts de vermut, foia, formatges i xocolata. A més, ha indicat que algunes activitats de la Candelera, com el concurs de vins per parelles, “permeten desenvolupar el sentit de l’olfacte, que en general tenim oblidat”.

Cuina per a pacients oncològics

Aquest any des de l’organització volen donar continuïtat a les receptes pels pacients oncològics, que “a vegades no poden gaudir de la gastronomia amb tota la plenitud”, segons ha declarat el regidor. A més, considera que la gastronomia “és el vehicle de la felicitat” i, per tant, s’ha mostrat satisfet que la fira pugui “aportar el seu granet de sorra”.

Viu Molins de Rei informa sobre la Fira de la Candelera amb el patrocini de:

Recomanacions personalitzades