Inici de temporada tranquil pel bàsquet de Molins de Rei

Després de certificar ambdós descensos la temporada passada, tant el sènior masculí com el femení del Club Bàsquet Molins han iniciat el curs amb objectius poc ambiciosos i la finalitat d’aconseguir bons resultats en l’estrena de categoria.

El primer equip masculí del Club Bàsquet Molins de Rei // CB Molins de Rei

El sènior masculí del Club Bàsquet Molins de Rei acabava la temporada passada amb el descens a Primera Catalana després de dos anys a Copa Catalunya, la màxima categoria de la Federació Catalana de Bàsquet. L’equip molinenc va caure en el play-off de permanència davant la Unió Esportiva Horta perdent dos partits, a domicili i a casa, en una eliminatòria al millor de tres.

Aquest curs 2019-2020, el Bàsquet Molins ha estrenat categoria i també entrenador, Xavi Bayod, que es va fer càrrec de la banqueta després que l’antic tècnic Cesc Senpau no volgués seguir al capdavant de l’equip. El nou entrenador ha hagut de formar una base de jugadors estable, ja que va haver de substituir moltes peces especialment en el joc interior.

Així ho explica en declaracions a Viu Molins de Rei: “al agafar les regnes de l’equip, vaig preocupar-me ràpidament de confeccionar-lo de nou, veure quines peces calien després de la marxa de cinc jugadors al final del curs passat, i intentar que fos competitiu i el més equilibrat possible.” No només van haver de construir un nou equip, sinó també un vestidor. Una de les baixes va ser la retirada de l’històric capità, Miquel Sánchez.

A punt de començar la segona volta, els resultats en el primer tram de temporada han estat 6 victòries en 13 jornades, i és que Primera Catalana és una lliga molt igualada. Tothom pot guanyar a tothom. Xavi Bayod comenta que han aconseguit vèncer al primer classificat i al segon a domicili, i la darrera setmana abans de Nadal van perdre contra els últims. “Però això no és real, perquè el cuer és un molt bon equip, i als primers o als segons tampoc els veig tan lluny de nosaltres. Podem competir contra qualsevol equip d’aquesta categoria,” confessa el tècnic, que calcula que fins Setmana Santa no podran determinar en quin lloc es troben realment.

Aquest nou CB Molins de Rei ha canviat sobretot en l’estil de joc respecte al curs passat. Tenen més força en l’interior, una direcció de joc compartida per dos bases, quan abans n’hi havia tres, i també ha patit variacions en el joc exterior al incorporar a dos jugadors de fora que són molt joves. “Tenen molt de potencial i en un parell d’anys estaran a un nivell molt elevat”, explica Bayod.

L’entrenador, en aquesta primera temporada al capdavant de l’equip, s’ha proposat uns objectius molt clars. El més important per ell és tenir salut, i després competir al màxim nivell dins de les seves possibilitats: “Quan s’acaba de baixar de categoria el més complicat és tornar a refer el bloc de l’equip, perquè sinó pots acabar encadenant descensos. Aquest any competirem, veurem on acabem, i de cara al proper o d’aquí a dues temporades tornarem a reforçar l’equip per seguir creixent i llavors pensar en poder pujar de nou”, sentencia el tècnic del primer equip masculí.

El sènior masculí durant un partit aquesta temporada // CB Molins de Rei

El sènior femení té poca sort en aquest inici de curs

El primer equip femení del CB Molins de Rei disputa aquesta temporada la Segona Catalana, categoria on ja estava però que aquest any ha reduït el nombre d’equips incrementant el nivell dels participants de manera ostensible. Les de Pere Galimany han disputat 13 partits, tota la primera volta de la competició, però en aquestes primeres jornades només han aconseguit 3 victòries. Tot i així són optimistes, tal i com confessa l’entrenador a aquesta redacció: “A diferència de la temporada passada, l’equip ha competit en gairebé tots els partits. De fet, de les 10 derrotes patides, només en 2 enfrontaments s’ha perdut de més de 15 punts.”

L’inici de la temporada, doncs, no ha estat molt prolífer a nivell de resultats, però això es deu sobretot a què es tracta d’un projecte totalment renovat. “Som un equip pràcticament nou, amb projecte nou, amb més de la meitat de jugadores noves i molt joves, també un entrenador nou… En definitiva, són molts canvis que requereixen d’un període d’adaptació”, explica el tècnic, que ja va ser l’entrenador del primer equip femení de l’entitat fa uns anys.

Un altre handicap que ha patit el conjunt en aquesta primera volta han estat les constants baixes per lesió, que provocaven que només poguessin comptar amb vuit de les dotze jugadores en la majoria d’enfrontaments. Fet que també dificultava els entrenaments, les rotacions i la continuïtat en el treball i en el joc. Les perspectives de cara a la segona volta de la lliga, però, són molt positives. “Esperem anar recuperant efectius i, a partir del treball i l’esforç de l’equip, aconseguir més continuïtat, millors rotacions i així augmentar la nostra competitivitat per mirar de convertir en victòries totes les derrotes ajustades que hem patit”, remarca Pere Galimany.

El bàsquet a Molins de Rei gaudeix de bona salut entre els més petits

Equip de les categories formatives del club // CB Molins de Rei

En l’àmbit femení, al club compten amb un total de nou equips i 95 jugadores que treballen amb gran il·lusió i esforç per tal de fer créixer el projecte del bàsquet, i especialment del bàsquet femení, a Molins de Rei. El passat 4 de gener, com a mostra del bon estat en què es troba el bàsquet formatiu al municipi, el Club Bàsquet Molins organitzava la segona edició del Torneig Vila de Molins de Rei.

Hi van participar un total de vuit clubs i dinou equips d’arreu de Catalunya, de les categories Pre-Mini i Mini tant femení com masculí, i es van disputar un total de 36 partits. A més, es van organitzar d’altres activitats paral·lelament, com un Escape Room o un concurs de tir a cistella per gaudir del bàsquet i d’un gran ambient d’esportivitat i germanor.

Recomanacions personalitzades