Manyanet Molins de Rei celebra el seu 125è aniversari

L’escola ha anat evolucionant al llarg dels anys per adaptar-se als nous reptes que planteja la societat. Per celebrar aquesta efemèride durant aquest curs es duran a terme diversos actes commemoratius.

Edifici antic de l’escola // Cedida

Contingut patrocinat

Durant aquest curs l’escola Manyanet Molins celebra 125 anys a Molins de Rei educant el cor i l’intel·lecte i amb la voluntat que els nois i noies siguin bones persones, ciutadans compromesos i preparats per als reptes de futur.

L’any 1894 el mossèn de la Parròquia de Sant Miquel, Manuel Valls i Falgosa, veia molt important facilitar la possibilitat d’oferir a la vila el poder cursar estudis de carisma cristià.

Amb aquesta finalitat es va posar en contacte amb el Pare Manyanet i al mes de setembre d’aquell any començaven les classes en una casa-magatzem. Possiblement, l’any 1899 va ser el primer curs a l’edifici del carrer Pintor Carbonell.

L’escola va romandre tancada entre el 1928 i el 1939 i durant el període 1948-51 la Congregació Fills de la Sagrada Família no hi va fer presència. Des de llavors, la tasca educativa i compromesa amb Molins de Rei i rodalies s’ha produït de manera ininterrompuda.

El primer edifici es va mantenir fins el 1969, any en què s’inaugurà l’edifici actual d’educació infantil i primària i l’any 1993 es comencen les obres de l’edifici de l’ESO que s’inaugura l’any 1995.

Edifici actual de l’escola // Manyanet

L’escola ha anat evolucionant al llarg dels anys per adaptar-se als nous reptes que planteja la societat. És per això, que durant el curs 1980-81 va passar a ser escola mixta i actualment es troba immersa en un procés de renovació metodològica, que conjuntament amb el treball en valors i la implementació de les TIC, fa possible que els alumnes es puguin formar des de la globalitat, la creativitat, la innovació i l’excel·lència.

Per celebrar aquesta efemèride durant aquest curs es duran a terme diversos actes commemoratius i un d’especialment important serà la trobada d’exalumnes que tindrà lloc el divendres dia 5 de juny a la tarda i on tots hi són convidats.

Recomanacions personalitzades