Les aules d’estudi s’obriran després de Reis, en ple període d’exàmens

La Federació Obrera i la biblioteca El Molí obriran les seves aules d’estudi després de festes. La mesura ha indignat alguns estudiants, que es queixen que en aquelles dates ja tenen tots els exàmens.

La biblioteca El Molí en una imatge d’arxiu // David Rodríguez

No és cap secret que els estudiants de moltes universitats s’han de passar el Nadal estudiant per preparar-se les proves finals, que arriben després de Reis. Les biblioteques, conscients d’aquesta problemàtica, habiliten un servei específic d’aules d’estudi durant les festes nadalenques. La sorpresa aquest any ha arribat amb la notícia que aquests espais s’obriran un cop ja hagin començat els exàmens.

Concretament, la Federació Obrera obrirà les aules d’estudi del 7 al 31 de gener. Ho farà de dilluns a divendres, de nou del matí a dues del migdia i de quatre de la tarda a deu de la nit. De la seva banda, les aules d’estudi de la biblioteca El Molí estaran disponibles un dia més: del 8 al 31 de gener. En aquest cas obriran els dilluns, dimecres i divendres de nou del matí a dues del migdia, i dissabtes i diumenges de quatre de la tarda a deu de la nit.

Indignació dels estudiants pel retard

El fet que els espais d’estudi obrin després de Reis ha provocat la indignació d’alguns estudiants, que a través de les xarxes socials han protestat per la mesura. No entenen per què enguany s’ha endarrerit tant la posada en marxa d’aquest servei quan l’any passat, per exemple, va obrir a finals de desembre i els anys anterior a partir d’Any Nou, diuen.

“No té sentit que aquests espais, que ens han de permetre estudiar, obrin quan ja estem en ple període d’exàmens”, explica molesta Sara Ruiz, estudiant de Psicologia, que tampoc entén perquè normalment la biblioteca no habilita algun espai d’estudi durant els dies festius. “Per als que estudiem i treballem els dies festius són vitals per poder fer llargues jornades d’estudi”, afirma.

Per això, la molinenca ha avançat a Viu Molins de Rei que farà arribar una instància a l’Ajuntament amb totes aquestes peticions. “Ja els ho vam fer arribar quan va obrir la nova biblioteca, però ens van dir que els horaris d’obertura de l’equipament eren d’aquesta manera perquè complien amb les necessitats de la població”, diu Ruiz.

“A Molins de Rei hi ha més de 60 estudiants”

Una altra de les queixes és que els espais habilitats són reduïts. Segons una altra estudiant, Lorena Martínez, a l’aula d’estudi de la nova biblioteca només hi caben 40 persones i a la de la Federació Obrera 20: “A Molins de Rei hi ha més de 60 estudiants”, diu queixosa aquesta estudiant de Dret.

Per això, Martínez explica que sovint l’estudi tampoc és de qualitat ja que els estudiants es troben amb les aules plenes a vessar: “L’únic que fan és posar més cadires i no obren més espais”, lamenta. En aquest sentit, l’estudiant molinenca es pregunta per què no s’habiliten més zones per estudiar, sobretot a la nova biblioteca: “Tenim un biblioteca nova amb molta capacitat i a l’hora d’oferir serveis pels estudiants només s’habilita una zona de treball amb tres taules a la planta 2”, detalla.

Martínez també ha fet arribar les seves queixes a l’Ajuntament però, segons l’estudiant, el consistori li va argumentar que “ja complien amb els mínims exigits per la Diputació i que garantir l’estudi no era la funció principal de l’equipament”.

El govern municipal diu que hi ha el mateix horari que fa dos anys

De la seva banda, el govern municipal ha defensat que la biblioteca El Molí té un horari prou ampli per garantir l’estudi en les seves instal·lacions, independentment de si hi ha un servei específic d’aules d’estudi. “La biblioteca obre les seves portes cada dia excepte els festius i s’hi pot anar a estudiar quan es vulgui”, ha dit l’alcalde, Xavi Paz, en declaracions a Viu Molins de Rei.

Paz també ha argumentat que l’any passat hi van haver més aules d’estudi perquè “en aquelles dates la nova biblioteca encara no estava oberta i es volia suplir aquesta mancança”. Respecte a la petició d’oferir més espais d’aquest tipus al municipi en un futur, el socialista ha dit que el govern municipal està treballant en aquesta direcció, però que encara no pot concretar res.

Recomanacions personalitzades