Xavi Foj compleix tres dècades al Dakar

El de Molins de Rei, que és el pilot més experimentat del ral·li més dur del món, competirà enguany en la categoria de prototips.

Xavi Foj a l'interior del seu vehicle Dakar // Fot Motorsport
Xavi Foj a l’interior del seu vehicle // Fot Motorsport

Tota una institució en el ral·li més dur de món. A partir del pròxim cinc de gener, el molinenc Xavi Foj realitzarà la seva participació número 30 en el Dakar.

Foj i el seu equip Fojmotorsport amb Nacho Santamaría en la tasca de copilot, competiran enguany en la categoria T1, dedicada als prototips.

El vehicle és el mateix Toyota de l’any passat. “Hem millorat alguns detalls però, en essència, és un cotxe de sèrie amb lleus modificacions, no és un prototip”, ha explicat Foj a través d’un comunicat de premsa.

“El reglament és inflexible y l’alternativa, intentar tornar a la T2 dedicada als cotxes de sèrie, és impossible perquè posaria en perill el nostre objectiu: arribar a la meta de Qiddiya”, ha afegit. La pròxima edició del Dakar es realitzarà a l’Aràbia Saudita.

“Mai vaig pensar arribar a aquesta xifra de participacions. La meva il·lusió era acabar el primer, i després el segon… i així hem arribat fins aquí”, ha recordat el pilot considerat com a Dakar Legend. “És una bonica manera de celebrar en un país nou, amb un recorregut diferent, molt atractiu i al mateix temps molt dur”, ha considerat.

Foj, Santamaría y el Toyota del Dakar 2019 // Foj Motorsport
Foj, Santamaría y el Toyota // Foj Motorsport

Per preparar aquest Dakar, Foj ha tingut l’assistència de Quim Rodón com a cap de mecànics i també ha comptat amb l’ajuda de TH Trucks.

Recomanacions personalitzades