La façana central del Palau dels Requesens recupera l’aspecte del segle XIX

El projecte de rehabilitació del Palau dels Requesens ha finalitzat la seva primera fase després de gairebé un any d’obres en què s’ha rehabilitat la façana central de l’edifici, la coberta i l’estructura. Quedarà pendent restaurar l’interior de l’immoble i les façanes del carrer Major i Boters.

La rehabilitació de la façana central ha comportat prop d’un any d’obres // Dan Costa

La fi de la rehabilitació del Palau dels Requesens és cada vegada més a prop després que aquesta setmana hagi acabat la primera fase d’obres, que ha rehabilitat la façana central de l’edifici per recuperar l’aspecte que tenia al segle XIX, quan es va reformar l’immoble renaixentista.

Les obres han seguit les directrius d’un estudi de la Diputació de Barcelona, que és qui va recomanar reinterpretar la façana d’acord amb l’aspecte que tenia fa dos segles, ja que no es diposava de prou elements per fer una restauració basada en l’original. Ha estat gairebé un any d’obres en què també s’ha millorat la coberta i l’estructura del palau, a més de retirar del terrat elements superposats que tenien el perill de caure.

Ara quedarà pendent la segona fase d’obres, que es traslladarà a les altres dues façanes del recinte que donen al carrer Major i al carrer Boters, així com a l’interior de l’immoble, que es vol convertir en un centre d’interpretació del Renaixement a Catalunya seguint amb els orígens renaixentistes del palau. Per aquesta intervenció, el consistori compta amb una subvenció d’un milió d’euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Centre d’interpretació del Renaixement

L’objectiu és que l’espai pugui acollir obres d’art procedents de la col·lecció del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), així com de la del Museu de Molins de Rei. De fet, segons l’Ajuntament, ja s’està treballant des de fa mesos en la redacció del projecte constructiu que ha de fer possible aquest espai interior, i que està previst que estigui redactat a principis del 2020. Pel que fa a les obres d’aquesta segona fase, es treballa amb la previsió de començar-les no més tard del 2021.

En aquest sentit, l’alcalde, Xavi Paz, ha agraït la predisposició del director del MNAC, Pepe Serra, per dur a terme el projecte, així com la feina feta per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que és qui està redactant el projecte constructiu de l’espai.

Recomanacions personalitzades