El compositor Jordi Campoy presenta a Molins de Rei una novel·la que conjuga música i atzar

El músic sabadellenc ha donat a conèixer la seva primera novel·la, “La noia del violoncel”, en una presentació a la biblioteca El Molí amb banda sonora incorporada.

Jordi Campoy presentant el llibre al costat del periodista Toni Ramoneda // Roger Cuartielles

Fins ara Jordi Campoy només havia escrit lletres de cançons per La Marató, dirigit musicals i produït temes exitosos. Però, ara el compositor sabadellenc fa el salt a la literatura amb el seu primer llibre, “La noia del violoncel” (Columna), que aquesta setmana ha presentat a la biblioteca El Molí.

La història conjuga música i atzar a través d’una violoncel·lista flagrantment impuntual, l’Anne, que viu a Londres, però que també tindrà connexions amb Catalunya. Arran del robatori de la funda del seu violoncel, es veurà obligada a fer-ne servir una de vella amb la troballa d’un objecte inesperat que la farà viatjar cap a la Barcelona dels anys 70.

En la presentació del llibre, Campoy ha dit que “la novel·la parla del què hauria passat si…” amb dues històries entrellaçades en què la manca de puntualitat marca la resolució de la trama. “Les petites decisions ens poden canviar la vida”, reivindica l’autor, que confessa que moltes de les persones que han llegit la novel·la li han dit que s’assembla a la protagonista.

“En el meu cas soc molt puntual, però sí que és cert que també vaig estudiar música a Londres”, ha reconegut el compositor, que ha decidit endinsar-se en el món de l’escriptura per una barreja de curiositat i avorriment: “El món el mou l’avorriment”, ha defensat el sabadellenc, que creu fermament en el potencial creatiu de la desídia.

Campoy ha explicat que va haver de deixar el hobby d’anar a córrer per problemes a l’esquena i que va trobar en l’escriptura una nova afició. “És un acte creatiu molt solitari en què et despulles més que en les cançons”, ha dit l’autor, que en un inici no tenia intenció de publicar la novel·la i que ha estat set anys escrivint-la.

Novel·la amb banda sonora

Però el compositor i pianista sabadellenc no només ha impregnat la novel·la de música a àmbit temàtic, sinó que també ha volgut dotar la novel·la de banda sonora pròpia amb cinc temes musicals que acompanyen i complementen el periple vital de l’Anne: “Vull que llegir-la sigui una experiència”. Per això algunes de les cançons comparteixen els ritmes frenètics de la protagonista, a més de l’anglès com a llengua vehicular.

L’autor ha aprofitat la presentació del llibre al municipi per interpretat alguns dels temes que integren el repertori sonor de la novel·la, i que es poden trobar gratuïtament tant al seu canal de YouTube com a Spotify. Ho ha fet acompanyat de la cantant Mònica Vives i de Manuel del Fresno al cello. L’acte també ha comptat amb la lectura d’alguns fragments per part d’Elisenda Gutés.

“La propera novel·la també tindrà banda sonora”, ha avançat Campoy, que ja treballa en una segona història en què la música tornarà a ser un tema central. En aquesta ocasió, serà un pianista català qui protagonitzarà una trama ambientada a Lisboa.

En la presentació han interpretat algunes de les cançons que integren la banda sonora del llibre // Roger Cuartielles

Recomanacions personalitzades