Mingo Gris és guardonat als Premis Esport 2019 per la seva trajectòria al motocròs

L’ex-pilot va ser un dels premiats de l’edició d’enguany, així com el Sènior Masculí d’Handbol del CE Molins de Rei, el Sènior Femení del CFS Molins 99, la corredora Núria Hospital o el jugador de waterpolo Fran Sánchez.

Tots els premiats i membres del jurat // María Samblás

Aquest divendres 13 de desembre al Teatre de la Joventut Catòlica – La Peni es va fer entrega dels Premis Esport 2019 que guardonaven a diferents personalitats i equips molinencs que, per diversos motius, han destacat aquest any 2019 que està arribant a la seva fi.

En l’edició d’enguany, l’organització, a càrrec de l’Ajuntament de Molins de Rei, destacava que es volia reconèixer l’esforç que s’està realitzant en l’esport d’iniciació, que pretenien donar a conèixer a aquells esportistes que, a nivell individual i col·lectiu, han assolit els seus objectius en la passada temporada i, finalment, es volia homenatjar la figura d’en Mingo Gris Veas com a esportista del municipi que ha tingut una carrera esportiva plena d’èxits.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de Molins de Rei Xavi Paz, així com la del regidor d’Esports Pep Puiggarí, i els encarregats d’entregar els premis, i d’escollir prèviament als guardonats, van ser els membres d’un jurat format per Teresa Casadellà, Jaume Molins, Roger Castillo, Josep M. Pardo, Jose Polo i Josep Ferrer.

En Víctor Andrade recollint el premi promesa masculí // María Samblás

El primer guardó que es va entregar va ser el del Premi Esport 2019 Promesa Masculí a en Víctor Andrade Matamoros, un jove molinenc de 17 anys que forma part del CN Molins de Rei, on juga en l’equip absolut de waterpolo, i que ha aconseguit molts èxits personals com ser subcampió de Catalunya i d’Espanya la passada temporada al Club Natació Atlètic Barceloneta; participar a la Copa COMEN a Cagliari i quedar subcampió al Campionat d’Europa l’estiu passat a Georgia amb la selecció espanyola sub17. En Víctor va agrair el premi a l’Ajuntament i al Club Natació Molins de Rei per confiar en ell des de la seva infantesa.

El premi Promesa Femení va ser per l’Eva Villanova Lázaro, d’onze anys, que des dels cinc porta fent gimnàstica artística. Als sis anys ja va començar a competir, aconseguint al 2016 quedar en 4ª posició en poltre en el primer campionat d’Espanya. El seu èxit més recent va ser el passat mes de novembre al Campionat de Catalunya, on quedava campiona absoluta, assolint el primer lloc en poltre i en terra, i el tercer en paral·leles. L’Eva agraïa el guardó a les seves companyes i entrenadores, i a la seva família per acompanyar-la en els bons i mals moments.

L’Eva Villanova amb el seu guardó a la promesa femenina // María Samblás

El sènior femení del Club Futbol Sala Molins 99 es va endur el premi al millor equip femení 2019. Un conjunt format en la seva pràctica totalitat per jugadores del poble i sortides de les categories inferiors, que suposen un exemple pels més petits i les més petites del club. Van pujar a l’escenari gran part de les jugadores que conformen l’equip i, en nom de totes, la segona capitana Ruth Castro agraïa el guardó a l’Ajuntament i li dedicava al CFS Molins 99 i a la seva afició per acompanyar-les en tots els partits.

El sènior femení del Club Futbol Sala Molins 99 // María Samblás

Pel que fa a la categoria masculina, el Premi Esport 2019 a l’equip masculí era pel sènior d’handbol Club Esportiu Molins de Rei 2015. Un equip que va proclamar-se campió de Primera Catalana la temporada passada i que aquest curs està fent un gran paper en una categoria tan complicada com és la Lliga Catalana. El conjunt entrenat per Pol Ibáñez i Bernat Anducas va ocupar l’escenari per recollir el premi i el capità Xavier Anducas va donar les gràcies a l’Ajuntament, als entrenadors per la seva feina i als delegats per ajudar-los a assolir els seus objectius. Finalment dedicaven el guardó a tot el públic que els anima cada cap de setmana al Poliesportiu Municipal.

Els premiats amb l’equip masculí 2019, el sènior del CE Molins de Rei // María Samblás

La Núria Hospital Ramon era reconeguda amb el premi a l’esportista femenina de l’any. Una molinenca que des de molt jove va començar amb el patinatge artístic, però que en l’actualitat es dedica a les curses de muntanya. Aquest 2019 quedava primera classificada a la Vall de Ribes en la Gualba Trail i, en l’àmbit espanyol, a la Ultra Picos d’Europa de 50 quilòmetres i 3.200 metres de desnivell. La Núria, al recollir el guardó, mostrava la seva voluntat de seguir esforçant-se i ser constant, i de continuar portant el nom de Molins de Rei per tot arreu.

L’esportista masculí 2019 se l’enduia en Fran Sánchez Campos, jugador de waterpolo professional que va començar la seva carrera als 10 anys al Club Natació Molins de Rei. Ha participat en diversos campionats d’Europa i del món amb la selecció espanyola, i ha passat per altres clubs com el CN Mataró i actualment forma part del Club Natació Terrassa. En Fran agraïa aquest premi al municipi, tot i la seva marxa d’aquest per qüestions professionals, i es mostrava molt feliç pel reconeixement.

La Núria Hospital i en Fran Sánchez // María Samblás

El Club Esportiu Molins de Rei tornava a ser el protagonista en el guardó a la Trajectòria Esportiva pels 75 anys de l’handbol a Molins de Rei. L’any 1944 es va disputar el primer partit d’aquest esport al municipi, tot i que d’una manera molt diferent a l’actual. Durant l’entrega del premi es va recordar la història de l’handbol a Molins de Rei i pujaven a l’escenari jugadors de diferents èpoques. Alguns d’ells encara formen part del club amb l’equip de veterans.

Finalment, el guardó més emotiu de la nit es va entregar a en Mingo Gris Veas, que va guanyar el premi trajectòria, com a reconeixement esportiu a una personalitat molinenca que des de molt jove va viure entre bicicletes i motos. Als anys 60 i 70 va aconseguir molts èxits amb el motocròs i amb la modalitat d’enduro i trial, sobretot amb l’equip Bultaco però també en Ossa i Montesa. En Mingo, en el seu discurs, felicitava a tots els premiats i agraïa a la organització el fet d’haver pensat en la seva persona. “Que et facin un reconeixement al teu poble ja és el màxim”, afirmava l’ex-pilot de motocròs.

En Mingo Gris rebent el premi al reconeixement esportiu // María Samblás

L’acte va finalitzar amb les paraules de l’alcalde Xavi Paz per tancar un any ple d’èxits esportius a Molins de Rei i amb un pica-pica del que van gaudir tots els guardonats al Teatre de La Peni, ja decorat per les funcions de Els Pastorets que es realitzen en aquestes dates nadalenques.

Els Premis Esport 2019 en imatges

Recomanacions personalitzades