El CE Molins de Rei celebra un amistós amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

El Catec Handbol Special Molins s’enfrontava a l’Special Sant Feliu en un dels actes que es realitzava al municipi pel dia internacional de la inclusió i de les persones amb diversitat funcional.

Aquest passat dissabte 7 de desembre el Poliesportiu Municipal de Molins de Rei va acollir una jornada molt emocionant. I és que es va disputar un partit amistós entre el Catec Handbol Special Molins i l’Special Sant Feliu Club Handbol Sant Llorenç, dos equips formats per persones amb diversitat funcional.

L’Handbol Special Molins de Rei va sorgir fa aproximadament quatre temporades, pel que és un projecte de llarg recorregut que porta molts anys funcionant de la mà de l’associació d’atenció integral a la persona amb discapacitat intel·lectual, ACOSU, i del Club Esportiu Molins de Rei. Des d’aquesta temporada, l’empresa molinenca CATEC de serveis i solucions tecnològiques ha reforçat aquest projecte com a nou patrocinador de l’equip.

L’entrenadora del Catec Handbol Special Molins, Laura Aranda, explicava en declaracions a Viu Molins de Rei que la idea de formar aquest equip va sorgir perquè consideren que “la inclusió és cada cop més important, i una manera de fomentar-la és amb l’esport i amb l’handbol.” Els molinencs entrenen un cop a la setmana i intenten jugar almenys una vegada al mes. “Hi ha una lligueta anomenada ‘De mano en mano’, però tenim molts problemes de mobilitat i de compromís setmanal, pel que anem quedant i quan sorgeix la oportunitat de disputar un partit amistós, tirem endavant“, sentenciava Aranda.

Un dels moments del partit amb el Molins atacant // María Samblás

L’enfrontament entre el CE Molins de Rei i el CH Sant Llorenç es va tancar per aquest cap de setmana aprofitant la celebració del dia internacional de les persones amb diversitat funcional i de la inclusió, el passat 3 de desembre. Tots dos equips van acordar aquesta data tot i que, coincidint amb el pont de la Constitució, ambdós conjunts van patir algunes baixes entre les seves files. Però això no els hi va suposar cap problema alhora de disputar un partit d’allò més intens i emocionant.

Al no ser-hi tots els jugadors habituals, els entrenadors van decidir fer quatre parts de 10 minuts amb petits descansos al finalitzar cada quart. I a les quatre en punt de la tarda va sonar la botzina inicial i tots els esportistes es van posar en marxa. El Molins de seguida es va posar per davant al marcador i va demostrar una gran contundència ofensiva davant un Sant Llorenç que, al no comptar amb la seva portera habitual, va haver de fer rotacions sota pals. Igual que els locals, que també van decidir anar canviant els rols.

El CH Sant Llorenç en un contraatac // María Samblás

Al tram final del segon quart, l’Special Sant Feliu va començar a escurçar distàncies al marcador. Tots dos equips van mostrar tècnica, ganes i compromís durant tot el matx, i va ser una tarda emotiva i de molt bon handbol. Al acabar el partit, l’electrònic mostrava un resultat de 26 a 10, i els entrenats per Laura Aranda, molt contents, van saludar amb efusivitat als seus rivals i després es van apropar a la grada per celebrar-ho amb els familiars i amics que s’havien apropat fins el Poliesportiu Municipal per veure’ls jugar.

La tècnica del Catec Handbol Special Molins, en finalitzar el partit, confessava a aquest diari que els seus jugadors “s’ho passen pipa i gaudeixen de l’esport i de l’handbol com mai he vist gaudir a ningú.” Des de l’entitat pretenen que aquesta iniciativa, amb la que es vol normalitzar l’esport per a tots els col·lectius, segueixi creixent. I més sent l’handbol, a part d’un esport mític a Molins de Rei, una eina integradora al municipi. El partit va ser una nova mostra de tota la feina que s’està portant a terme en aquest sentit, tot i que segueixen treballant diàriament per la inclusió de persones amb diversitat funcional.

El Catec Handbol Special Molins – Special Sant Feliu en imatges

Recomanacions personalitzades