En marxa el Consell d’Infants i Adolescents amb sostenibilitat i ‘bullying’ com a deures

El Consell d’Infants i el Consell d’Adolescents de Molins de Rei ja s’han posat en marxa per treballar la sostenibilitat durant aquest curs. L’alcalde, Xavi Paz, també els ha encarregat que lluitin contra el bullying.

El Consell d’Infants d’enguany en la seva constitució // Ajuntament

Afavorir la sostenibilitat. Aquesta és una de les tasques que l’alcalde, Xavi Paz, ha encomanat al Consell d’Infants i al Consell d’Adolescents del municipi, que ja s’han posat a treballar per acomplir amb els objectius demanats.

Es tracta de la quarta edició del Consell d’Infants i de la segona del d’Adolescents, que formats per una vintena de membres es dediquen a treballar certs temes durant el curs escolar a través de diferents projectes. Són uns encàrrecs que cada any els fa l’alcalde en començar el curs.

Enguany, a banda de la sostenibilitat, els dos organismes també s’hauran de focalitzar en altres qüestions relacionades amb el medi ambient. D’una banda, el consell format per infants haurà de treballar un projecte per afavorir el reciclatge, i de l’altra l’òrgan dels adolescents s’haurà de centrar en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Lluitar contra el bullying

Una altra de les tasques encarregades ha estat la lluita contra l’assetjament escolar, conegut com a bullying. Després que l’alcalde notés que era “una preocupació compartida” per infants, joves i autoritats, Paz els va demanar que també dediquessin el curs a abordar aquesta qüestió.

L’objectiu d’aquests dos consells és que infants i adolescents disposin d’espais de participació ciutadana en què puguin ser escoltats. De fet, és una de les mesures que la Unicef té en compte a l’hora de concedir el distintiu de Ciutat Amiga de la Infància, que Molins de Rei va rebre fa un any.

En paraules de la regidora d’Infància i Famílies, Ainoa Garcia, és un espai primordial en què els membres del consell són la veu de tots els infants de la vila. Per això, tant Garcia com la regidora de Joventut, Laia Castellana, encoratgen els participants a “fer arribar als polítics tots els neguits i les necessitats que detecteu”.

Actualment, el Consell d’Infants està format per 23 nens i nenes de 5è i 6è de Primària de nou escoles del municipi, i el Consell d’Adolescents per 17  joves de diferents instituts de Molins de Rei.

El Consell d’Adolescents de Molins de Rei // Ajuntament

Recomanacions personalitzades