Els instituts de Molins incorporen l’exposició La Maternitat d’Elna

Els instituts d’educació secundària de Molins de Rei, Bernat el ferrer i Lluís de Requesens, han instal·lat l’exposició La maternitat d’Elna als vestíbuls dels centres. La mostra ha estat elaborada per la Fundació Cipriano Garcia de CCOO i, durant una setmana, s’han realitzat activitats educatives relacionades.

Una activitat educativa sobre la Maternitat d’Elna // CCOO

Els joves dels instituts Bernat el ferrer i Lluís de Requesens han pogut aprendre durant una setmana quelcom sobre La maternitat d’Elna, una institució fundada el 1939 a la comuna francesa d’Elna. Gràcies a la seva fundadora, Elisabeth Eindenbenz, es va poder aconseguir que moltes dones refugiades de la Guerra Civil Espanyola, que es trobaven com a presoneres als camps de concentració del sud-est de França, poguessin donar a llum un total de 597 fills.

A l’institut Bernat el ferrer, l’exposició l’han pogut visitar tots els alumnes i famílies. Les activitats, però, les han dut a terme els grups de quart d’ESO. Durant cinc dies, el professor Carles Martínez de la Federació de Pensionistes i Jubilats ha col·laborat amb els seus excompanys docents per dur a terme activitats educatives relacionades amb els materials de l’exposició.

L’últim dia d’activitats, els alumnes han pogut gaudir d’un recital del poeta Esteve Bosch de Jaureguizar, que il·lustra, amb els seus versos, els peus de fotografia que podien llegir-se a l’exposició. Per acabar, els presents han compartit les opinions sobre l’experiència educativa.

A l’Institut Lluís de Requesens l’exposició també ha estat disponible una setmana i, en aquest cas, han estat diferents grups d’ESO i Batxillerat els qui l’han treballat. Les activitats les ha coordinat la professora Laura Beltran, cap del Departament. Els alumnes han pogut disposar de materials didàctics i activitats d’aprenentatge elaborades per la fundació Cipriano Garcia.

Tant a un Institut com a l’altre, una de les activitats que organitzen periòdicament és la visita a la població d’Elna on hi ha un lloc de Memòria, just on es troba la casa on va estar instal·lada La Maternitat d’Elna.

Recomanacions personalitzades