El Festival de Cine de Terror tanca amb més públic i “glamour”

El 38è Festival de Cine de Terror abaixa el teló amb un 5% més de participació que l’any passat i amb més públic a totes les sessions. El nou espai de la Biblioteca també ha acollit 1.000 alumnes de diferents centre educatius, i la cervesa del festival ha exhaurit existències.

La Peni ha tornat a ser un dels punt neuràlgics del certamen // Festival de Cine de Terror Molins de Rei

El Festival de Cine de Terror tanca una edició més amb bons resultats. Enguany, la 38a edició del certamen ha abaixat el teló amb un 5% més de participació que l’any passat i amb més públic a totes les sessions. Tot i així, des de l’organització expliquen que encara falta recopilar dades d’assistència en termes absoluts.

Pel coordinador del certamen, Roger Sàbat, l’augment d’assistència respon a què “força molinencs i molinenques enguany han fet el pas de venir” en un festival que, reconeix, aborda un gènere cinematogràfic que sovint causa reticències al gran públic.

Per exemple, Sàbat ha destacat en declaracions a Viu Molins de Rei que “la Gòtica ha registrat més visitants que mai”. De fet, diu que l’espai ha quedat petit a causa de l’alta assistència que han tingut els “Molins Horror Games”, i no descarta que en el futur s’hagi de buscar un nou emplaçament per a fer-los.

Una altre indret amb bona acollida ha estat la biblioteca El Molí, que enguany s’estrenava com a espai del festival per acollir xerrades i activitats infantils i juvenils. En xifres, “fins a 1.000 alumnes han participat en les activitats sobre instituts que s’hi han fet”, ha dit Sàbat.

La cervesa del festival exhaureix existències

L’èxit del festival també ha tingut protagonisme gastronòmic: la cervesa del certamen. Ha estat la primera edició amb cervesa pròpia, elaborada per l’associació local Zulogaarden, i s’han hagut de fabricar més unitats per l’alta demanda.

“Els organitzadors hem corregut a guardar-nos-en algunes per por a quedar-nos sense”, ha confessat Sàbat, que diu que han quedat sorpresos per la bona acollida que ha tingut. Per això, està convençut que serà una iniciativa a repetir l’any vinent: “Sens dubte la cervesa ha vingut per quedar-se”.

Una edició amb més “glamour”

La catifa vermella d’aquesta edició també ha tingut més glamour que en altres ocasions. Una de les responsables ha estat l’actriu Sarah Bolger, que ha visitat el certamen per presentar el film “A Good Woman is Hard to Find”. El cineasta Peter Strickland també ha estat un altra de les personalitats de la catifa vermella amb motiu de la projecció del seu film “Berberian Sound Studio”.

En paraules de Sàbat, “ha estat una de les edicions amb més convidats”. De fet, el certamen també ha comptat amb representants d’altres festivals de terror de renom com el BIFF de Brussel·les, el Nocturna de Madrid, el Semana de Donosti i el Festival de Sitges, entre d’altres.

El coordinador del festival també ha destacat que l’edició d’enguany, que ha tingut com a guanyadora un film sobre sadomasoquisme, ha comptat amb “un palmarès molt repartit”.

L’actriu Sarah Bolger en la seva visita al certamen // Festical Cine Terror Molins de Rei

Recomanacions personalitzades