El 38è Festival de Cine de Terror “fa vila” amb cervesa pròpia i nous espais

El certamen suma la Biblioteca El Molí al seu catàleg d’espais habituals i s’estén per diferents establiments de la ciutat amb il·lustracions d’alumnes de l’Escola Joso. També inaugura cervesa pròpia i una col·laboració amb l’entitat Enreda’t.

Centenars de persones han assistit aquest divendres a la inauguració de la 38a edició // Roger Cuartielles

El Festival de Cine de Terror de Molins de Rei s’acosta a les 40 edicions amb la voluntat de seguir consolidant el projecte cinematogràfic al municipi. Per això, la 38a edició del certamen ha arrencat amb una programació que incorpora nous espais i iniciatives per reforçar el vincle del festival amb la localitat que l’ha vist néixer.

Una de les novetats és la Biblioteca El Molí, que s’estrena com a espai del festival amb l’objectiu de traslladar-hi les activitats infantils i algunes presentacions de llibres. Per exemple, s’hi transporten el taller de cinema per a infants “La meva primera escena de terror”, la presentació del llibre “La mirada surrealista” i una xerrada sobre cinema de l’ESCAC. Tot i així, el gruix de les activitats es mantenen a La Peni i a La Gòtica, i la Federació Obrera repeteix com a seu per a la sessió de “Networking” amb professionals del sector.

Entre les estrenes també destaca l’elaboració d’una cervesa pròpia amb segell 100% molinenc. Es tracta d’una col·laboració amb l’associació local Zulogaarden, que ha elaborat la cervesa especialment per al festival i que durant l’edició es distribuirà en tots els establiments vinculats al MGastroTerror.

Més presència al municipi i voluntat inclusiva

És un festival que fa vila i que sempre intenta establir sinergies amb diferents col·lectius del municipi”, ha destacat el director del certamen, Roger Sàbat, al Viu Molins de Rei. En aquest sentit, el molinenc ha explicat que enguany el festival inicia una col·laboració amb l’entitat local Enreda’t, que en una de les sessions projectarà un curtmetratge sobre diversitat funcional.

Una altra de les novetats en clau local és una major presència del festival als carrers del municipi. Sàbat ha destacat que enguany s’han col·locat tres panells informatius en tres punts neuràlgics: un davant l’Estació de Renfe, un altre en front de El Foment, i un últim davant de La Gòtica.

A més, el certamen s’endinsa pels carrers de la ciutat amb il·lustracions penjades als aparadors de diferents comerços. Es tracta de composicions dels alumnes de l’escola d’art gràfic Joso, que han volgut col·laborar amb la iniciativa fent dibuixos relacionats amb el gènere del terror. “Cada vegada ens fem presents a Molins”, ha remarcat Sàbat.

Una trentena de pel·lícules i curts en una edició “surrealista”

En clau cinematogràfica, el festival projecta més de 30 pel·lícules i curtmetratges en una edició dedicada al surrealisme que s’allargarà fins diumenge vinent. El certamen ha donat el tret de sortida aquest divendres amb el visionat de “Un chien Andalou” coincidint amb els 90 anys d’aquest curtmetratge de Luis Buñuel i Salvador Dalí, considerat un dels fonaments de l’estètica surrealista.

Dins de la programació també destaca la première de la pel·lícula “In the trap”, del director Alessio Liguori, així com la projecció del film “Berberian Sound Studio” amb la presència del seu creador Peter Strickland.

Una altra de les curiositats és que el cònsol de Corea del Sud a Barcelona trepitja dijous el festival per veure el film sud-coreà “The Divine Fury”. Sàbat ha explicat a aquest mitjà que l’altre dia els van enviar un correu electrònic des del consolat informant-los de l’assistència del diplomàtic: “En moments així t’adones de la magnitud d’aquest festival”.

El director del certamen, Roger Sàbat, durant la inauguració // Roger Cuartielles

Recomanacions personalitzades