Una quarantena de persones rebutja la sentència de la violació grupal de Manresa

Una concentració a la plaça de la Creu ha qualificat el veredicte de “justícia patriarcal” i ha animat la ciutadania a dir “prou”. També ha condemnat el feminicidi de Castellbisbal.

La concentració ha aplegat una quarantena de persones // Roger Cuartielles

Clam contra la sentència de la violació múltiple a una menor de Manresa. Una quarantena de persones s’ha concentrat aquest dilluns al vespre a la plaça de la Creu –també coneguda com a plaça de les Dones– per rebutjar el veredicte del tribunal, que ha condemnat dos del agressors a 12 anys de presó per un delicte d’abús continuat, i tres dels altres agressors a 10 anys per un delicte d’abús.

Convocada pel col·lectiu Les Heures i Molins Feminista, la concentració ha qualificat la decisió del tribunal de “justícia patriarcal que blanqueja les violacions” i ha animat la ciutadania a “dir prou davant la violència masclista”.

“El sistema judicial diu als homes que poden violar en grup, i a nosaltres les dones que no podem sortir a divertir-nos”, han llegit en un manifest dues de les concentrades, que també han condemnat el feminicidi ocorregut a Castellbisbal fa tres dies: “Si ens toquen a una, ens toquen a totes”, han reivindicat. La concentració ha acabat amb crits de “no és abús, és violació”.

Dues de les concentrades han llegit un manifest // Roger Cuartielles

Accions de cara al 25-N, Dia internacional contra la violència de gènere

Les organitzadores de la concentració també han explicat que estan preparant diverses accions per commemorar el Dia internacional contra la violència de gènere el proper 25 de novembre. Una d’elles és donar a conèixer de manera anònima històries de persones agredides o vexades.

Per això, proposen que tota aquella persona que hagi patit una experiència d’aquest tipus al llarg de la seva vida l’escrigui en un paper i l’enganxi en algun indret del municipi amb el lema “No és casualitat, és patriarcat”. La intenció és empaperar el municipi amb diversos testimonis per tal de “donar visibilitat a diferents tipus de violències quotidianes” de cara al 25-N.

Per traslladar les històries a les xarxes socials, també plantegen que quan algú es trobi amb alguna d’aquestes experiències explicades als carrers de Molins de Rei, li faci una fotografia i la comparteixi a les xarxes amb l’etiqueta “No és casualitat, és patriarcat”.

Una altra de les accions previstes de cara al 25-N és una marxa de torxes aquell mateix dia a les vuit del vespre a la plaça de la Creu.

Recomanacions personalitzades