Plataforma per la Llengua s’estrena a Molins de Rei amb un manual d’autoajuda per a catalanoparlants

La secció local de la Plataforma per la Llengua s’ha donat a conèixer públicament aquest dimarts a la Biblioteca El Molí amb la presentació del llibre “Manual d’autoajuda per a catalanoparlants”, escrit pel filòleg Andreu González.

La coordinadora de Plataforma per la Llengua, Rosa Monforte, i el filòleg Andreu González // Roger Cuartielles

Molins de Rei ja té una secció local de la Plataforma per la Llengua. L’ONG a favor de l’ús del català ha donat a conèixer la seva branca local aquest dimarts a la Biblioteca El Molí amb la presentació del llibre “Manual d’autoajuda per a catalonaparlants”, del filòleg Andreu González.

Durant la presentació, González ha subratllat la necessitat d’impulsar l’ús del català en àrees com el Baix Llobregat, on ha recordat que “les dades són pitjors que les del conjunt de Catalunya”. Gónzalez ha definit el seu llibre com un “manual de sociolingüística” en què es donen consells a l’hora de parlar la llengua. El volum també es dedica a “desmuntar certs prejudicis com que el català no serveix per a res o que és un llengua poc parlada”.

Plataforma per la Llengua Molins de Rei s’ha presentat públicament després d’un any d’activitat a la vila, en què ha impulsat campanyes com la de “Prou Catalanofòbia”, així com un recital poèticomusical a càrrec de l’actriu Estel Solé i Jordi Busquets a La Barrina fa uns mesos.

En declaracions a Viu Molins de Rei, la coordinadora territorial de Plataforma per la Llengua al Baix Llobregat, Rosa Monforte, ha destacat que la voluntat de la secció local és crear un projecte propi per desenvolupar a Molins de Rei. Per això, una de les primeres iniciatives que posaran en marxa serà tornar a potenciar la programació cinematogràfica infantil en català. “És un tema que ha estat proposat pels voluntaris de la vila”, ha explicat Monforte, que ha explicat que al municipi la plataforma compta amb dos voluntaris.

En aquest sentit, la coordinadora també ha volgut fer una crida als molinencs i molinenques per adherir-se al projecte. “Cal que més gent s’hi sumi per promoure l’ús del català”, ha recalcat Monforte, i ha recordat que gràcies a la tasca de la plataforma s’han aconseguit “èxits” com que Ikea editi el seu catàleg en català i que marques com Inditex també l’incorporin en el seu etiquetatge.

Recomanacions personalitzades