Una marxa del CDR exigeix alliberar els empresonats pels aldarulls i la sentència

Un centenar de persones ha recorregut el municipi aquest dijous en una marxa del CDR Molins que ha exigit l’alliberament de les persones empresonades pels aldarulls dels darrers dies, així com la posada en llibertat dels condemnats per la sentència del “Procés”.

Els marxistes amb pancartes sobre les actuacions policials i l’alliberament dels presos // Roger Cuartielles

Crits de “Llibertat detingudes, preses i exiliades”. Així ha recorregut un centenar de persones el municipi aquest dijous al vespre convocats pel CDR Molins. Amb pancartes sobre les xifres de detencions a Catalunya els darrers dies, els marxistes han criticat les actuacions policials i han demanat l’alliberament de totes les persones detingudes pels aldarulls de la setmana passada, a més d’exigir la dimissió del conseller d’Interior, Miquel Buch. De fet, han acusat ERC i Junts per Catalunya de ser “còmplices” de les actuacions policials.

Des del CDR també han demanat l’absolució dels líders polítics condemnats per la Sentència del Tribunal Suprem, que han qualificat de “venjança i injustícia”. Durant la marxa també s’han pogut sentir càntics de “La vostra sentència és la nostra independència”.

Els marxistes han començat la mobilització a l’Ajuntament i han recorregut el carrer Jacint Verdaguer fins a la carretera de Caldes, que han tallat durant uns minuts fins enllaçar amb la Rambla de la Granja. Des d’allà han anat cap al Pati del Palau passant pels carrers Anselm Clavé, Francesc Samaranch i la plaça del consistori. Un cop davant del Palau dels Requesens, els marxistes han fet una seguda per preparar futures mobilitzacions.

En un inici els organitzadors havien convocat la marxa sota el lema “Netegem els carrers d’injustícia”, seguint amb les mobilitzacions que en els darrers dies han tingut lloc en d’altres poblacions catalanes i que han fet un ús simbòlic de diversos detergents. Finalment, però, durant la marxa a la vila no s’ha fet servir cap d’aquests productes.

Recomanacions personalitzades