Seguiment desigual de la vaga general a Molins de Rei

El municipi viu una vaga general de manera desigual. Mentre alguns comerços han abaixat la persiana, altres han obert amb normalitat. També ho han fet alguns centres educatius i la majoria d’entitats bancàries. Una columna de “Les Marxes per la Llibertat” ha passat a tocar de Molins.

L’activitat comercial ha estat a mig gas en una jornada de vaga “tranquil·la” // Roger Cuartielles

Establiments tancats o persianes mig abaixades. Així ha estat el paisatge comú d’una jornada de vaga general que al municipi ha tingut un seguiment desigual. Mentre alguns comerços han decidit tancar i sumar-se a les mobilitzacions convocades, altres han obert amb normalitat.

“No hem tingut cap problema ni hem hagut d’endarrerir l’horari habitual d’obertura”, han destacat els comerciants dels establiments oberts consultats per Viu Molins de Rei. Cap piquet els ha vingut a demanar que tanquessin com en altres jornades de vaga. Tot i així admeten que l’activitat comercial s’ha vist afectada: “És una vaga forta”, han dit uns quants, que la comparen amb altres mobilitzacions com l’aturada de país del 3 d’octubre de fa dos anys.

“Dijous molta gent va venir a comprar”, expliquen altres, que creuen que la jornada serà tranquil·la fins a tancar. Entre la clientela també es perceb un “panorama tranquil”. Alguns comparteixen el motiu de la jornada de vaga, però tot i així s’han decidit a comprar: “Necessito venir a comprar perquè no tinc res a casa. A la tarda ja em sumaré a les mobilitzacions”, destaca una compradora.

Els qui també han obert han estat la majoria d’entitats bancàries, tot i que algunes ho han fet més tard de l’habitual per por als piquets. “Havíem tingut problemes en anteriors convocatòries i per seguretat hem obert més tard”, explica la responsable d’una oficina bancària a aquesta redacció. Tot i així, a primera hora del matí reconeix que també ha atès alguns “encàrrecs urgents” com un senyor que havia de venir a recollir una targeta nova.

Les grans superfícies comercials també han obert amb normalitat i també s’ha mantingut les paradetes dels dijous davant del Mercat Municipal. Pel que fa als centres educatius, el seguiment també ha estat desigual a les aules.

Afectacions a les vies

La jornada de vaga s’ha viscut de manera diferent a les vies. Una vegada més, la circulació ferroviària ha estat la diana d’alguns vaguistes, que a dos quarts de nou del matí han tallat el pas dels trens a l’alçada de Molins de Rei. Una vintena de persones ha baixat a la zona de vies i s’hi ha estat durant vint minuts. El tall ha provocat un retard de mitja hora en la circulació de trens, que ja era menys freqüent de l’habitual pels serveis mínims. Tampoc ha estat l’únic tall que ha afectat la línia R4 durant la jornada. A la mateixa hora, un grup de persones també ha aturat la circulació de trens a l’estació de Terrassa i a l’Estació de França de Barcelona.

A banda de la circulació ferroviària, la mobilitat també s’ha vist alterada a les carreteres. A primera hora del matí, un grup de persones ha tallat la N-340 al seu pas pel municipi i en sentit Barcelona. Tot i així, el trànsit s’ha restablert al cap de poca estona.

“Marxa per la Llibertat” a tocar de Molins

Una altra de les protagonistes de la jornada ha estat la iniciativa “Marxes per la llibertat”. Una de les columnes ha passat aquest divendres al matí per l’A-2, per sota del pont de Molins i en direcció Barcelona. De fet, alguns molinencs han quedat a les nou del matí a la plaça Llibertat per incorporar-se a la marxa des de Pallejà.

Al seu pas a tocar del municipi s’han pogut sentir crits de “Llibertat presos polítics” i “Independència”.  Alguns ciutadans també s’han acostat a la carretera per saludar els marxistes que anaven cap Barcelona per participar a la manifestació convocada en contra de la sentència del Tribunal Suprem.

Recomanacions personalitzades