Centenars de persones condemnen els dos anys a presó dels Jordis

Concentració davant l’Ajuntament per condemnar els dos anys a presó de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. L’acte també ha animat a participar a les “Marxes per la Llibertat” i a la vaga general de divendres.

Els concentrats s’han aplegat davant l’Ajuntament // Roger Cuartielles

Crits de “Llibertat” i la “Vostra sentència és la nostra independència” s’han pogut sentir aquest dimecres al vespre a la plaça de l’Ajuntament, on centenars de persones s’han aplegat per condemnar els dos anys a presó dels líders de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d’Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Convocada per les seccions locals de l’ANC i d’Òmnium, la concentració ha exigit l’absolució dels Jordis i de la resta de condemnats per la sentència del Tribunal Suprem, que han qualificat de “desproporcionada i injusta”. També s’ha llegit una carta de Cuixart, en què s’afirma que “l’Estat ha condemnat greument l’exercici dels drets fonamentals” i es reivindica que “davant la sentència, la resposta és la reincidència”. En la carta també s’adverteix que “cal evitar caure en el parany de la frustració”.

Entre les reivindicacions s’han pogut sentir crits de “Buch dimissió” i “Fora les forces d’ocupació”, en referència a les càrregues policials dels darrers dies a diferents punts de Catalunya. La concentració, que després ha fet una marxa fins a la plaça de la Creu i ha tornat cap a l’Ajuntament, ha acabat amb el cant de Els Segadors i crits de “Catalunya lliure”.

Crida a participar a “Les Marxes per la Llibertat” i a la vaga

Durant l’acte, els organitzadors també han animat la ciutadania a participar de “Les Marxes per la Llibertat”, i han recordat que una d’elles passarà divendres per Martorell i Pallejà, on els molinencs que ho vulguin s’hi podran incorporar.

Des de l’organització han explicat que qui hi vulgui participar es podrà afegir divendres a la marxa a les sis del matí al polígon de Martorell Ca n’Oliveras i a les dues del migdia al pont de l’AP-7 del costat de TV3. Divendres a les nou del matí, un grup també sortirà de la plaça Llibertat per anar fins al supermercat Bon Preu de Pallejà, des d’on se sumaran a la marxa.

Pel que fa a la vaga general convocada per divendres, els organitzadors han explicat que aquest dijous a les vuit del vespre a la plaça de l’Ajuntament hi haurà una assemblea per organitzar la convocatòria de vaga al municipi. En la concentració també s’han repartit pamflets i cartells per fer una empaperada col·lectiva per diferents racons del municipi.

S’han repartit cartells i pamflets per empaperar el municipi // Roger Cuartielles

Recomanacions personalitzades