Protecció Civil de Molins de Rei suma tres nous voluntaris

Els nous voluntaris s’han incorporat oficialment a l’associació després de superar un curs de formació bàsica. L’entitat, que no arriba a la desena de membres, fa una crida a “sumar més persones per protegir la vila”.

Pedrola amb els tres nous voluntaris // Protecció Civil Molins de Rei

Des d’aquesta setmana, Protecció Civil de Molins de Rei compta amb tres nous voluntaris que s’han incorporat oficialment al cos després de fer el curs de formació bàsica que cada any organitza l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), i que és obligatori per a tothom que es vol adherir a Protecció Civil.

Es tracta d’un curs de 70 hores, majoritàriament a distància, que forma els voluntaris en àmbits com els primers auxilis, la vigilància de zones de risc i tasques d’atenció de població en risc. “Se’ls prepara per atendre qualsevol incidència”, ha destacat en declaracions a Viu Molins de Rei el cap de Protecció Civil de Molins de Rei, Anton Pedrola.

El responsable de l’entitat ha explicat que els nous voluntaris formats ja portaven un any de pràctiques a l’associació i que amb aquest curs s’incorporen oficialment al cos, que actualment al municipi no arriba a la desena de membres. De fet, Pedrola admet que els agradaria tenir més voluntaris: “Anem una mica justos, si fóssim més podríem donar més cobertura”, ha dit.

En marxa des del 2017

Tot i així, el cap local de Protecció Civil també es mostra satisfet amb els dos anys de vida del col·lectiu, que es va posar en marxa al maig del 2017 a la vila i que “ha anat creixent de mica en mica”. Pedrola recorda que és una feina voluntària que requereix de disponibilitat i ser major d’edat, i anima a més molinencs a sumar-s’hi.

Actualment a Catalunya hi ha 139 associacions i 1.570 voluntaris que consten al Registre de Protecció Civil. A més, hi ha quatre entitats que estan en tràmits per registrar-s’hi, una d’elles al municipi veí d’Esplugues de Llobregat.

Recomanacions personalitzades