La gestió de l’aigua i la residència d’avis es tractaran en comissions especials

El ple municipal de setembre ha aprovat per unanimitat crear comissions informatives especials per abordar la gestió de l’aigua i la residència d’avis. També s’han aprovat comissions sobre habitatge, mobilitat, codi de conducta, deute, organització del consistori i gestió de les escoles bressol.

El ple de setembre va aprovar la creació de les comissions per unanimitat // Clàudia Ferràndiz

La gestió de l’aigua al municipi es tractarà aquest mandat amb una comissió política específica, que estarà presidida per Josep Raventós, actual regidor de la CUP i responsable de Medi Ambient en l’anterior govern municipal. El ple municipal de setembre també ha donat llum verda per unanimitat a la creació d’una comissió de seguiment sobre la tan reivindicada residència d’avis, així com altres que abordaran qüestions com l’habitatge, la mobilitat, el deute, el codi de conducta, l’organització del consistori i la gestió de les escoles bressol.

Algunes d’elles ja havien estat en funcionament en el mandat anterior, però la gestió de l’aigua i el seguiment de la residència és la primera vegada que es creen. Una qüestió que han celebrat la majoria de grups polítics en la sessió plenària, tot i que partits com la CUP, Molins Camina Podem i Molins en Comú han lamentat que hagi caigut una comissió sobre municipalitzacions.

“Celebrem la creació d’aquestes comissions, tot i que tenim un cert regust agredolç per la falta de la comissió de municipalitzacions ja que tenia un component polític important”, ha etzibat el regidor de la CUP, Josep Raventós. El cupaire també ha agraït a l’equip de govern “el gest” de deixar que un regidor de l’oposició presideixi una comissió de seguiment com la de la gestió de l’aigua, que ja ha advertit que anomenarà com a “comissió de municipalització de l’aigua”.

Una nomenclatura que també han compartit des de Molins Camina Podem i Molins en Comú. “El contracte de la gestió de l’aigua venç el 2023 i tenim molta feina a fer”, ha  reivindicat la regidora de Molins Camina, Ana Aroca, que espera que les noves comissions no siguin “una pèrdua de temps”. De fet, Aroca ha recordat que de les comissions creades en el mandat anterior “només la del ROM va acabar amb un projecte ferm sobre la taula, la resta van ser declaracions d’intencions”. De la seva banda, el regidor de Molins en Comú, Gerard Corredera, ha afegit: “Les comissions no han de servir només per debatre, sinó també per dur a terme accions”.

El regidor d’ERC Marcel López també ha desitjat que les comissions siguin d’utilitat i “un espai de fiscalització i seguiment de les prioritats de la vila”. També hi ha incidit l’edil de Junts per Molins Ramon Sánchez, que creu que “han de tenir més protagonisme que en el mandat anterior” perquè, ha dit, aborden qüestions cabdals pel futur del municipi.

De la seva banda, el regidor del PSC Miguel Zaragoza ha recordat que dins de les comissions creades “n’hi ha que són de debat i altres de seguiment”. Zaragoza tampoc ha descartat que l’equip de govern aposti per crear altres comissions especials, així com també que altres regidors de fora de l’executiu puguin presidir-les: “És igual si som al govern o a l’oposició, tots venim a treballar per Molins de Rei”.

Recomanacions personalitzades