L’Esbart Dansaire es retroba amb els balls tradicionals catalans

L’entitat ha organitzat Tradició en dansa, un espectacle d’homenatge a la dansa folklòrica de Catalunya en què hi han participat el Cos de Dansa i els grups Infantil i Juvenil. 400 persones han omplert la plaça de la Llibertat.

L’espectacle ha comptat amb més d’una desena de balls // Clàudia Ferràndiz

Feia cinc anys que l’Esbart Dansaire de Molins de Rei interpretava coreografies “originals de nova creació”, i s’estava “oblidant” la part més tradicional de la dansa catalana, ha explicat a Viu Molins de Rei Xavier Bagà, director de l’entitat.

Segons Bagà, “s’han de mantenir” els balls tradicionals. Per retrobar-se amb la missió essencial dels esbarts dansaires, l’associació ha organitzat aquest diumenge a les set de la tarda Tradició en dansa, un espectacle d’homenatge a la dansa folklòrica catalana. 

L’activitat de Festa Major ha aplegat unes 400 persones que amb prou feines cabien a la carpa de la plaça de la Llibertat. Els assistents, sobretot famílies i gent gran, han aplaudit entusiasmats els moviments dels ballarins del Cos de Dansa i dels grups Infantil i Juvenil.

Tots els ballarins, tant els adults com els més menuts, vestien roba tradicional. L’ímpetu i l’energia amb què es movien han fet tremolar l’escenari en alguns moments. En total han interpretat més d’una desena de danses, cadascuna d’elles acompanyada d’una breu explicació que posava en context el públic.

Recomanacions personalitzades