Més d’un centenar de persones rebutja les detencions vinculades als CDR

La concentració, convocada pel CDR Molins a la plaça de la Vila, ha exigit la llibertat de les persones detingudes aquest dilluns per la Guàrdia Civil, i ha emplaçat la ciutadania a mobilitzar-se per “aturar una escala repressiva que no té fre”.

Part dels concentrats a la plaça de la Vila // Roger Cuartielles

La convocatòria també ha estat secunda per la secció local de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), que en la concentració ha llegit un manifest de suport a les persones detingudes, i a qui la Fiscalia de l’Audiència Nacional els imputa delictes de terrorisme, rebel·lió i tinença d’explosius. “Destrosseu la vida de les persones que lluitem pels drets humans”, han dit en el discurs, a més demanar als concentrats que se sumin “a fer caure el 155, el règim del 78 i la corona”.

Des del CDR Molins també s’ha apel·lat a la mobilització ciutadana. “Cal que la gent surti al carrer per vivificar el moviment antirepressiu”, sobretot de cara a la sentència del judici de l’1-O, han dit.

En la concentració també s’han pogut sentir càntics com “Fora les forces d’ocupació”, “L’únic terrorista és l’Estat capitalista” i “Qui sembra la misèria, recull la ràbia”. L’acte de rebuig ha acabat amb una petita marxa pels carrers del Centre Vila com a mostra de “voluntat de mobilització”.

Recomanacions personalitzades