L’Ajuntament inverteix més de 100.000 en ajuts a persones grans en quatre anys

Obert, fins al 30 de novembre, el termini per optar a les bonificacions. Poden ser ajuts per a l’IBI, per a persones que viuen soles o al consum d’aigua i l’impost d’escombraries.

Dues mans de persones grans // Ajuntament de Molins de Rei

Mentre esperen poder gaudir d’una nova residència, continuen els ajuts a les persones grans. L’Ajuntament de Molins de Rei ha obert el termini per optar a les subvencions d’enguany, que es poden demanar fins al pròxim 30 de novembre a l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) del carrer Rubió i Ors número 2, al davant de la plaça del Palau.

Durant els últims quatre anys, l’Ajuntament ha invertit 106.120 euros en aquestes polítiques que s’han repartit en un total de 408 ajuts, segons ha informat el Consistori a través d’un comunicat. Per segon any consecutiu, aquests ajuts es poden sol·licitar realitzant “un sol tràmit” a l’OAC.

Les persones grans de Molins de Rei poden optar a ajuts al consum d’aigua i a l’exempció de la taxa d’escombraries, subvencions per viure soles i tenir més de 75 anys i a bonificacions a l’IBI.

En el cas dels ajuts al consum d’aigua i exempció de la taxa d’escombraries, s’ha d’estar empadronat a Molins de Rei, no conviure amb familiars, tenir una renda mensual per càpita inferior al salari mínim interprofessional i, en cas de ser propietari, no tenir cap altra habitatge habitual, menys traster i garatge.

Els ajuts per a persones de més de 75 anys que visquin soles són per a empadronats a Molins de Rei que no superin la renda per càpita mensual de 1.100 euros. En cas de ser propietaris, tampoc poden tenir un altre immoble habitual, exceptuant traster i garatge. Si la renda per càpita és inferior a 690 euros al mes, l’ajut serà de 200 euros anuals, i si és superior a 690 euros, serà de només 100 euros anuals. Amb aquestes quantitats, difícilment la seva situació es veurà alleujada substancialment.

Les bonificacions a l’IBI només seran per a les persones grans que visquin en l’habitatge de l’ajut. En el cas de ser llogaters, hauran de demostrar amb el rebut que han pagat l’impost de l’IBI i la taxa d’escombraries. També han d’estar empadronats a Molins de Rei i no tenir cap altre immoble que l’habitual, tret de garatge i traster.

Les persones amb una renda per càpita inferior a 487 euros mensuals, seran bonificades amb el 60% de l’IBI, les que tinguin entre 487 i 580 amb el 30%, i les que tenen una renda mensual disponible de més de 580 i menys de 707, amb el 20%.

Recomanacions personalitzades