L’Agència Catalana de l’Aigua inverteix més de 700.000 euros en la millora de l’aigua subterrània del Llobregat

Les basses de Sant Vicenç dels Horts es podran recarregar amb recurs provinent del riu i també amb aigua regenerada. Segons la Generalitat, són un element important en la recàrrega de l’aqüífer de la Vall Baixa i del Delta del Llobregat, una “reserva estratègica” per l’àrea metropolitana.

Basses de recàrrega de Sant Vicenç dels Horts // Generalitat de Catalunya

Inversió de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) en el funcionament de les basses de Sant Vicenç dels Horts per “millorar així la recàrrega de les aigües subterrànies en el tram final del riu Llobregat”.

Segons ha informat la Generalitat de Catalunya en un comunicat, aquestes basses són un “element important” per la recàrrega d’aigua de l’aqüífer de la Vall Baixa i del Delta del Llobregat, una “reserva estratègica” per l’àrea metropolitana de Barcelona en períodes de sequera.

La inversió supera els 700.000 euros i dotarà les basses vicentines de recursos del riu Llobregat i d’aigua regenerada. L’ACA ha posat a informació pública el projecte, que es podrà consultar fins a principis de setembre a la seva seu i als ajuntaments de Molins de Rei, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló i Pallejà, a més de per via telemàtica.

El projecte permetrà posar a ple rendiment aquestes basses, en les quals s’han fet una sèrie de proves pilot de recàrrega des del 2010.

Recomanacions personalitzades