Tres biòlogues alerten sobre els perills a l’entorn natural si s’urbanitza La Rierada

Les especialistes, dues molinenques i una espluguina, s’entrevisten amb l’alcalde, Xavi Paz, per reclamar la necessitat de conservar la consciència del valor ecològic del Parc de Collserola. Demanen que el projecte apliqui mesures correctores d’impacte ambiental quan s’actuï sobre el terreny.

Les biòlogues es van reunir amb l’alcalde Xavi Paz // M.Comelles

Tres biòlogues del Baix Llobregat (dues molinenques i una espluguina) vinculades a la recerca científica en ecologia han advertit dels perjudicis que pot tenir sobre l’entorn natural el projecte d’urbanització de La Rierada, el barri de muntanya de Molins de Rei. Marisol Felip, Montserrat Comelles i Dolors Vinyoles vam demanar una reunió amb l’alcalde, Xavi Paz, que acompanyat d’una tècnica d’Urbanisme, les va rebre per escoltat les seves inquietuds. Segons comenten les científiques, l’objectiu de la reunió era “manifestar la preocupació que des del món acadèmic hi ha per les conseqüències que l’aprovació de la urbanització prevista a la Rierada pot tenir sobre l’entorn natural”.

Les peticions es van concretar en dues propostes. La primera rau a insistir en la necessitat de conservar la consciència del valor ecològic del Parc de Collserola. Aquesta denúncia es produeix en un context en el qual s’havia plantejat tirar endavant una iniciativa per aixecar 253 cases al bosc de Collserola, segons la plataforma Sos La Rierada. Les especialistes alerten que “es tracta d’un ecosistema sotmès a l’estrès suplementari que comporten els usos del parc sobre l’estrès per factors naturals”.

Mesures d’impacte ambiental

La segona mesura que van plantejar les biòlogues en la seva entrevista amb l’alcalde és la importància de “vigilar perquè s’apliquin amb el màxim rigor les necessàries mesures correctores d’impacte ambiental en les actuacions sobre el terreny i en la restauració posterior”.

Els veïns de La Rierada, que han constituït la plataforma Sos La Rierada, ha reclamat a l’Ajuntament una moratòria en la construcció de nous habitatges. En aquest sentit, quan es va presentar l’entitat, van reclamar un Pla Director Urbanístic específic pels barris de muntanya que limiti el creixement de la zona.

Recomanacions personalitzades