Una “explosió de colors” que representa “la gent de Molins de Rei” serà el nou cartell de la Festa Major

L’autor, Pablo Sempere, vol que “tothom es pugui sentir identificat” amb la imatge que ha dissenyat. Per això va apostar pels colors, que creu que són els diferents ciutadans del municipi.

El cartell de la Festa Major 2019 // Clàudia Ferràndiz

La gent està creant el cartell, i el cartell és per a la gent”, ha explicat a Viu Molins de Rei Pablo Sempere, l’autor de la imatge que il·lustrarà la Festa Major aquest any. L’artista, que té 18 anys, va pensar que, “si posava logotips o símbols com el Camell o els Gegants”, només parlava de “certes entitats o parts del poble”. Per això va apostar pels colors, que creu que són “tota la gent de Molins de Rei“.

Sota el títol ‘Una festa de tots, per a tots’, Sempere vol que “tothom es pugui sentir identificat” amb el cartell. El creador ha inclòs la roda del molí, perquè d’aquesta manera engloba “tots els molinencs i les molinenques”. A més, “l’explosió de colors” representa la diversitat que conforma el municipi.

Segons el jove artista, la “composició senzilla” del cartell busca deixar “clar” el missatge, que és “anunciar la Festa Major”. Sobre un fons de colors diversos hi descansa la inscripció “Molins de Rei. Del 20 al 30 de setembre. Festa Major Sant Miquel 2019”, amb un tipus de lletra “senzill, modern i net”, ha apuntat.

A més, Sempere ha comentat que els colors també li permeten indicar que “és una festa perquè la gent surti al carrer i s’ho passi bé”.

L’autor del cartell de la Festa Major, Pablo Sempere // Clàudia Ferràndiz

El cartell que s’havia escollit, desqualificat per plagi

Inicialment, s’havia escollit una altra imatge, però va ser desqualificada per plagi. El jurat va decidir quedar-se amb el segon classificat en el concurs, que era Pablo Sempere.

El nou cartell guanyador s’ha donat a conèixer a Ca n’Ametller aquest divendres. La regidora de Cultura, Ainoa García, ha agraït les “hores intenses de feina” que s’han dedicat a “solucionar el problema”. La socialista també ha remarcat que els 14 cartells que van presentar-se al concurs eren “molt vàlids”.

No hi ha ni primers ni segons; hi ha un cartell guanyador. Aquesta imatge ens la fem nostra, i és la que ens farà sentir encara més aquesta identitat i festa”, ha assegurat l’alcalde de Molins de Rei, Xavi Paz. 

Paz ha comentat que l’incident d’aquest any l’han seguit “escrupolosament” i amb “molta celeritat” en el procediment, per tal de disposar d’una nova imatge abans del mes de vacances per excel·lència. L’alcalde també ha afegit que ho han anat explicant tot “amb transparència”.

El cartell s’ha donat a conèixer a Ca n’Ametller aquest divendres // Clàudia Ferràndiz

Recomanacions personalitzades