El PSC reclama explicacions al Parlament pel col·lapse d’urgències de l’Hospital Moisès Broggi

El Comitè d’Empresa d’aquest centre mèdic ha denunciat que la situació que pateixen s’agreujarà amb el tancament previst d’uns 68 llits durant l’estiu.

La portaveu socialista, Eva Granados, i la diputada Assumpta Escarp // PSC

El Grup Parlamentari Socialistes i Units per Avançar ha presentat un seguit de preguntes al Parlament de Catalunya per exigir explicacions pel que fa a les condicions en què es troba l’Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí. El Comitè d’Empresa d’aquest centre mèdic ha denunciat el col·lapse permanent que pateix el servei d’urgències. Segons un comunicat dels socialistes, la situació s’agreujarà a l’estiu amb el tancament previst d’uns 68 llits.

Aquest hospital dona cobertura als municipis de la part central del Baix Llobregat”, ha afirmat la portaveu socialista, Eva Granados, que ha enregistrat les preguntes al Parlament amb la diputada Assumpta Escarp. Segons Granados, l’hospital fa anys que denuncia “la manca d’inversions per part de la Generalitat per mantenir la seva qualitat i la dignitat laboral del seu personal”.

Per això, Granados ha explicat que el PSC ha demanat “un cop més que el Govern treballi posant al centre de l’agenda les persones” i “resolent els problemes que afecten la seva vida quotidiana”. La portaveu socialista vol que la Generalitat  “deixi de tapar la seva manca de capacitat per resoldre les necessitats urgents amb cortines de fum”.

13 preguntes que el Govern haurà de contestar per escrit

Granados i Escarp han presentat un total de 13 preguntes al Parlament, i el Govern les haurà de contestar per escrit. Demanen informació pel que fa a la mitjana de pacients per infermer, el temps d’espera del servei d’urgències, quines mesures vol portar a terme la Generalitat per solucionar la situació de col·lapse i quins recursos econòmics contempla invertir en l’hospital. 

El Grup Parlamentari PSC-Units també pregunta pel que fa als treballadors que han marxat a altres centres mèdics, què implicarà que es tanquin llits a l’estiu, i si la plantilla del Moisès Broggi es veurà afectada per la “manca d’inversió i d’accions per part de la Generalitat“, segons indica el comunicat.

Recomanacions personalitzades