La segona edició de ‘Fedestiu a la fresca’ atrau mig miler de persones

La Federació Obrera ha tornat a organitzar un cicle d’espectacles durant el juny i el juliol, que va acabar el dijous passat. La responsable de programació, Eva Moreno, celebra que han tingut “una mitjana de 100 o 150 persones” cada dia.

El grup local Hot Club Molins // Clàudia Ferràndiz

La Federació Obrera ha tornat a organitzar enguany ‘Fedestiu a la fresca’, un cicle d’espectacles al pati del Centre Cívic i Cultural celebrats els dijous al vespre durant quatre setmanes dels mesos de juny i juliol. En aquesta segona edició, que va acabar el dijous passat, hi ha hagut teatre, òpera, acrobàcies africanes i música de diferents estils. 

La responsable de programació de la Federació Obrera, Eva Moreno, valora l’afluència de gent que hi ha hagut als quatre espectacles: “Hem tingut una mitjana de 100 o 150 persones“. El públic ha estat variat, però “sobretot familiar”, afegeix. “Estem contents de la capacitat de convocatòria que hem tingut”, afirma Moreno, que considera que l’espai és “immillorable”.

Hem volgut continuar fent una mica de totes les disciplines”, explica la responsable de programació. La diversitat ja era present en la primera edició de ‘Fedestiu a la fresca’, que va abordar el ball, la màgia, el circ i el cant coral. 

La segona edició d’aquest cicle d’espectacles es va inaugurar el 27 de juny amb una novetat, el teatre de text. L’obra Absenta és un espectacle d’humor literari de la mà de Núria Solina i Quimet Pla, que “està molt vinculat a Molins de Rei en l’àmbit teatral”, diu la responsable de programació. Apostar pel teatre ha estat una experiència positiva, però Moreno considera que en fer-se en un “espai obert” ha estat “més difícil”, perquè “el soroll ambient no es pot controlar”. 

L’últim espectacle de ‘Fedestiu a la fresca’, el passat dijous // Clàudia Ferràndiz

Acrobàcies d’Àfrica i òpera “didàctica”

Africa Mwoto va omplir d’acrobàcies el pati de la Federació Obrera la setmana següent. Quatre kenianes van estar una hora “fent salts mortals i acrobàcies impossibles”, segons Moreno. Era un estil “molt desenfadat” i “diferent” del que coneixem, explica. 

El grup d’acrobàcies africanes ha estat l’únic que no tenia cap vincle amb Molins de Rei, però la responsable de programació creu que aconseguir diversitat obliga a “buscar” i “sortir de la població”.

‘Fedestiu a la fresca’ també va abordar l’òpera amb ‘This is Vermouth’. L’espectacle va ser “molt entretingut” i alhora “didàctic”, perquè donava a conèixer les àrees de l’òpera que s’interpretaven, segons Moreno. Una de les cantants va ser la molinenca Laia Vidal, que té un “currículum internacional molt notable”, assegura la responsable de programació.

Els espectacles han tingut lloc al pati de la Federació Obrera // Clàudia Ferràndiz

‘Promobucs’, un concert de grups locals

La segona edició de ‘Fedestiu a la fresca’ va acabar amb ‘Promobucs’, un concert amb els grups de música que assagen a la Federació Obrera durant l’any. Encara que són entre vuit i deu a la setmana, només tres estaven disponibles en aquestes dates: Prio1 Music Band, Old Raiders i Hot Club Molins. La responsable de programació indica que amb aquest espectacle, que aglutinava “tres estils molt diferents”, es va aconseguir un “rècord d’assistència”.

Des del Punt Jove, consideren que ‘Promobucs’ és una manera de “promocionar” les bandes locals que practiquen en sales del Centre Cívic i Cultural “totalment insonoritzades” i preparades amb “equipament bàsic”.

Eva Moreno considera que l’espai i els espectacles “es van consolidant“. De cara a l’any que ve, explica que es plantegen el repte d’anar “trobant la varietat”, i a la vegada mantenir “un percentatge de programació local”.

Recomanacions personalitzades