L’Ajuntament obre espais públics refrigerats per fer front a la nova onada de calor

Per combatre les altes temperatures, l’Ajuntament ha habilitat de dimarts a dijous zones climatitzades de lliure accés, com la Biblioteca El Molí, la Federació Obrera, el Casal d’Avis Primer de Maig i el Centre Cívic Riera Bonet.

La Federació Obrera encara no tenia bar // Arxiu -- Jose Polo
La Federació Obrera // Arxiu — Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei, en col·laboració amb la Creu Roja Baix Llobregat Centre, ha activat mesures preventives davant la nova onada de calor. El Servei Meteorològic de Catalunya ha informat que arribarà una massa d’aire molt càlid aquest dimarts. 

Les altes temperatures, que es calcula que s’elevaran a valors màxims d’entre 35ºC i 40ºC, es podrien allargar fins al dijous. Les hores de més calor seran entre les dotze del migdia i les sis de la tarda. 

Per combatre l’onada de calor, l’Ajuntament ha habilitat espais refrigerats de lliure accés: la Biblioteca El Molí (dimarts i dijous, i dimecres a la tarda), la Federació Obrera (tot el dia de dimarts a dijous), el Casal d’Avis Primer de Maig (de 9 a 13h i de 15 a 19h, de dimarts a dijous) i el Centre Cívic Riera Bonet (tot el dia de dimarts a dijous).

En un comunicat, el consistori ha insistit que “la població s’abstingui de sortir al carrer a les hores centrals del dia, i que si té qualsevol problema, ho comuniqui ràpidament als serveis d’emergència 112 o al 061”.

L’Ajuntament farà un “major seguiment” de la gent gran

L’Ajuntament ha assegurat que han reforçat “el protocol d’actuació per tal d’arribar a col·lectius amb factors personals de risc més elevats”, com són la gent gran, les persones amb discapacitat o malalties cròniques, o els nadons.

L’Ajuntament ha explicat que també farà un “major seguiment” de la gent gran des del servei de teleassistència, l’atenció domiciliària i els serveis d’atenció primària. Alhora, la Creu Roja contactarà les persones que té a la seva base de dades per informar de les mesures preventives.

A més, el consistori revisarà “l’estat de totes les fonts públiques” del municipi, segons ha indicat en el comunicat.

L’Ajuntament ha llançat un seguit de recomanacions davant l’onada de calor, anunciades pel Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya. Aconsella que els ciutadans controlin la temperatura de casa tancant les persianes on toca el sol de dia i obrint les finestres al vespre, i quedant-se a les estances més fresques. També que s’eviti el sol directe, que no es viatgi en cotxe durant les hores de més calor i que s’opti per una alimentació lleugera.

Recomanacions personalitzades