Som Energia facilita la compra col·lectiva de 140 instal·lacions de plaques solars

La cooperativa ha explicat davant d’una setantena de persones a la Federació Obrera que la iniciativa Eos Solar està destinada als socis de l’empresa que viuen a les comarques del Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf.

La presentació es va fer a la Federació Obrera // Som Energia Baix Llobregat

La cooperativa Som Energia ha obert inscripcions perquè els socis de l’empresa que viuen a les comarques del Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf puguin tenir una instal·lació fotovoltaica a la teulada de casa seva. 

En una xerrada a la Federació Obrera el passat dijous, Som Energia va presentar la proposta Eos Solar, que contempla la compra conjunta per a 140 instal·lacions d’autoproducció fotovoltaica. Una setantena de persones van assistir a l’acte, segons Som Energia Baix Llobregat.

Per inscriure’s a les compres col·lectives, cal fer una bestreta de 150 euros que, en cas que la persona sigui descartada per motius tècnics, seran retornats, segons apunta la cooperativa en un comunicat. De moment, ja hi ha 138 participants, i un total de 169 inscrits. Per això, des de Som Energia plantegen impulsar una altra promoció.

L’empresa explica que la iniciativa segueix l’exemple d’altres experiències, com ara Impuls Solar Vallès o Gir Solar, que demostren que “la manera més efectiva per impulsar instal·lacions solars domèstiques és sumar moltes persones interessades de cop”. Així, assegura l’empresa, s’abarateixen els preus i es facilita la feina d’instal·lació. 

Una setantena de persones ha assistit a la presentació de la proposta Eos Solar // Som Energia Baix Llobregat

TFM Energia Solar Fotovoltaica ofereix un servei integral

Després que Som Energia hagi fet un concurs entre empreses especialitzades, la companyia escollida ha estat TFM Energia Solar Fotovoltaica, i s’encarregarà de l’assessorament, el material, la instal·lació, la posada en marxa i els tràmits legals. La persona participant en la compra, però, haurà d’assumir els impostos i les taxes derivades del permís d’obres en cas que sigui necessari. 

TFG Energia Solar Fotovoltaica també gestionarà les subvencions, els ajuts o les bonificacions, si n’hi ha, i una garantia de cinc anys. Alguns ajuntaments ofereixen un descompte en l’IBI durant els primers tres anys de la instal·lació, però en el cas del de Molins de Rei això encara no s’ha determinat.

La proposta Eos Solar planteja set tipus d’instal·lacions fotovoltaiques diferents, que depenen de l’ús elèctric anual de cadascú. La iniciativa va dirigida a particulars i petites empreses sòcies de la cooperativa amb un habitatge amb coberta pròpia assolellada, o amb permís de la resta de copropietaris, i amb un consum mitjà o mitjà-alt, és a dir, a partir de 2.500 kWh anuals.

Recomanacions personalitzades