L’Ajuntament avançarà els plens a les sis de la tarda per facilitar la conciliació

Fins ara, les sessions tenien lloc l’últim dijous de cada mes a les set de la tarda, però el nou govern socialista ha proposat fer-les una hora abans i la resta de regidors ho ha aprovat per unanimitat.

El regidor socialista Miguel Zaragoza i l’alcalde, Xavi Paz // Clàudia Ferràndiz

El primer ple municipal de la legislatura 2019-2023 va començar a les 18:00 hores, una hora abans de l’habitual. No va ser un fet excepcional: el nou govern socialista vol que, a partir d’ara, totes les sessions de la Sala de Plens s’iniciïn abans. La resta de regidors ha aprovat per unanimitat la proposta. Segons l’alcalde, Xavi Paz, han de ser “coherents” pel que fa a la “conciliació” de la vida laboral, política i familiar.

La regidora de Molins Camina, Ana Aroca, ha felicitat el govern per la proposta. “Ara que estem amb els debats de racionalització d’horaris, jo crec que calia fer-ho aquí”, ha explicat. 

La portaveu de la formació lila considera que no s’ha d’anar a la “casuística de cadascú”, perquè tots tindran “problemes en alguna ocasió” per assistir al ple. Aroca ha afirmat que és una mesura que “a la llarga serà millor” per a tots els membres del consistori i per a la gent que vagi al plenari o el segueixi des de casa.

Des d’ERC, Marcel López ha valorat que els regidors “puguin gaudir una mica més de la vida personal” amb aquest canvi d’hora “en favor de la conciliació de la vida laboral amb la familiar”.

Tot i això, el regidor republicà ha recordat que molts representats de la Sala de Plens es dediquen a la política “com una qüestió vocacional”. “Hem d’exercir una professió fora de l’àmbit de l’Ajuntament, i aquesta potser no és tan permissiva amb els horaris que ara plantegem”, ha apuntat.

En la mateixa línia, el regidor Ramon Sánchez (Junts per Molins) ha afegit que molts regidors treballen a Barcelona i que celebrar els plens a les 18:00 hores “possiblement els obligarà a sortir massa d’hora de la feina”. “Hem de garantir que els regidors puguin venir al plenari”, ha remarcat l’exalcalde.

Recomanacions personalitzades